Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelroutes,  Wandelroutes Oost-Vlaanderen,  Wandelweetjes

Met Woudlopen het bos in.

Waar vind je de Oost-Vlaamse bossen? Wat kan je er beleven? En wie of wat kom je er zoal tegen? Alles staat netjes gebundeld in Woudlopen, de nieuwste wandelgids van Toerisme Oost-Vlaanderen. Wandelaars krijgen in de handige pocketgids vijf totaal verschillende wandelroutes voorgeschoteld die gegarandeerd heilzaam zijn voor lichaam en geest. Perfect voor een zondagse wandeluitstap in Oost-Vlaamse bossen.

Woudlopen

Niets zo helend als complete rust, de geur van onbezoedelde natuur en de kans op toevallige ontmoetingen. Zo denkt Toerisme Oost-Vlaanderen erover. Met de wandelgids Woudlopen kan je vijf keer het bos in en tóch vijf keer iets anders beleven, want elke route is uitgestippeld voor een ander soort stemming.

Niet iedereen zoekt hetzelfde in een bos. De ene wandelaar zoekt zuivere rust, terwijl de andere meer geniet van de geschiedenis waarin het bos baadt. Nog anderen willen hun kinderen vooral zien spelen, zelf spelen, of in alle rust sporten. Met Woudlopen kan dit allemaal. En langs knooppunten bovendien! Wie zichzelf een gezonde start van het nieuwe jaar toewenst, weet dus meteen wat te doen: met Woudlopen het bos in. En elke route stappen!

Wandelen in de Oost-Vlaamse bossen

Woudlopen is de vijfde publicatie in een nieuwe serie fiets- en wandelgidsen van Toerisme Oost-Vlaanderen, waarin eerder ook Oeverlopen, Koplopen, Grensgevallen en Denderstreken verschenen. Met routes in het Drongengoedbos, Kravaalbos, Buggenhoutbos, Bos t’ Ename en Kluisbos kom je met Woudlopen in drie verschillende Oost-Vlaamse regio’s terecht.

In het Kluisbos zit je 140 meter hoog in de Vlaamse Ardennen en kijk je uit over de rollende heuvels van het Waalse Pays des Collines. Terwijl je in het Meetjeslandse Drongengoedbos zo goed als vlakke heidegrond onder de voeten krijgt. Ook het Kravaalbos en het Buggenhoutbos in Scheldeland zijn totaal verschillend in elk seizoen. In het eerste kijk je in de lente uit over een tapijt van paarsblauwe boshyacinten. In het tweede worden in de herfst wintereikels geoogst. En dan heb je nog het Bos t’ Ename, zeker niet het grootste bos uit de gids, maar wel een van de rijkste van West-Europa, én een bos met een rijke geschiedenis bovendien. Zo heeft elk bos uit de gids zijn eigen verhaal.”

De pocketgids

Woudlopen telt 82 pagina’s, heeft vijf bewegwijzerde routes op de knooppuntnetwerken Zwalmvallei, Getuigenheuvels, Meetjeslandse Bossen en Brabantse Kouters, kost zes euro en bestel je best online via de webshop van Toerisme Oost-Vlaanderen.

© Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Toerisme Oost-Vlaanderen/David Samyn

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.