Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

Wie wint titel “Wandeling van het Jaar 2019”?

Volop lente. Het is de hoogste tijd om naar buiten te gaan en te ontdekken wat voor moois er groeit, bloeit, kruipt en kraakt.  Het moment om de shortlist  “Wandeling van het Jaar” van de provincie Antwerpen te ontdekken. Vijf wandelroutes in de regio’s Kempen en Mechelen maken kans op de titel.

In het verleden leverde de titel al heel wat aantrekkelijke winnaars op.  Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar (2017) en Keiheuvelwandeling in Balen (2018) brachten de titel de laatste twee jaar richting de Kempen.

wandeling van het jaar

Met ‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’ in Hoogstraten van Natuurpunt Markvallei, ‘Tussen heide en abdij’ in Laakdal van de Merode en ‘Bels broek en heide’ in Meerhout van Natuurpunt : zijn er dit jaar ook drie genomineerden uit de Kempen.  De andere kanshebbers komen uit de Mechelse regio en zijn ‘In de voetsporen van Margareta’ in Mechelen van Toerisme Mechelen en Commandant Rasquin Route in Bornem van Studiegroep Fort Bornem.

Zoals elk jaar hebben de vijf kandidaten een aantal verrassingen in petto. Zo ontdek je dit jaar machtig erfgoed, met onder meer een abdij, een fort en zelfs een Bourgondisch stadpaleis. Daarnaast verken je absolute topnatuur, een mix van rust en groen die je batterijen weer helemaal oplaadt. Samen goed voor talloze uren wandelplezier. Benieuwd welk van de vijf routes de wandelaar het meest zal charmeren.”, zegt gedeputeerde Jan de Haes.

Benieuwd naar de vijf genomineerden?  Bekijk hieronder de promofilmpjes.

Commandant Rasquinwandelroute – Bornem

Flirten met de grens in de vallei van Merkske – Hoogstraten

Tussen heide en abdij – Laakdal

In de voetsporen van Margaretha – Mechelen

Bels Broek & Heide – Meerhout

Wandelaars kiezen mee

Tot en met 31 augustus kunnen wandelaars de trajecten uitproberen en online stemmen voor hun favoriet via www.wandelingvanhetjaar.be  Je vindt er eveneens de gedetailleerde wandelplannen en gpx-coördinaten om de wandeling feilloos te ervaren.

© Tekst Stefaan Bailleur –  Foto’s en film Toerisme Antwerpen

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Wat is jullie geliefde wandeling van het jaar? Laat het ons weten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.