wandelroutes West-Vlaanderen
Wandelroutes,  Wandelroutes West-Vlaanderen

Westtoer lanceert vernieuwde wandelroutes en wandelpockets

Wandelen is populairder dan ooit.  Onder meer tijdens de coronapandemie kregen heel wat Vlamingen de wandelmicrobe te pakken.  Voordeel: ook hierna is Vlaanderen massaal blijven wandelen.  Dat beseffen ze ook bij de provincie West-Vlaanderen en dus lanceerde het provinciebedrijf Westtoer zeven vernieuwde wandelroutes en pockets om het wandelen in de kijker te zetten.  Het unieke aanbod moet van West-Vlaanderen een populaire wandelbestemming maken voor recreanten uit binnen- en buitenland..

Vernieuwde wandelroutes

De Ardooieveldwandelroute, de Ter Doestwandelroute, de Doeverenwandelroute, de Ringslotwandelroute, de Oosthovewandelroute, de Oude Leiewandelroute en de Heihoekwandelroute werden in een nieuw jasje gestoken. De zeven West-Vlaamse bewegwijzerde wandelroutes zijn nu uitgerust met nieuwe infrastructuur die wandelaars leidt langs prachtige landschappen, bossen en natuurgebieden. Een verrijking die zorgt voor verfrissende ervaringen, waaronder stops bij horecagelegenheden en schilderachtige picknickplekken.

Wandelboxen

De vernieuwde wandelroutes in West-Vlaanderen werden gebundeld in vier gloednieuwe wandelboxen en bijhorende pockets. Elke toeristische regio in West-Vlaanderen (Brugse Ommeland, de Kust, Leiestreek en Westhoek) heeft een eigen box met kaarten van de wandelnetwerken, de bewegwijzerde routes en een wandelpocket.  De wandelboxen en pockets zijn voor respectievelijk 35 euro en 8 euro verkrijgbaar via de webshop van Westtoer.

Nieuwe wandelnetwerken

Westtoer blijft hun wandelaanbod vernieuwen. Net voor de zomer werd het wandelnetwerk Heuvelland uitgebreid. De wandelaar kan er voortaan kennismaken met de minder gekende maar daarom niet minder mooie plekjes van het glooiende landschap tussen Wulvergem, Mesen en Wijtschate.  

In het voorjaar 2024 wordt het nieuwe wandelnetwerk Ieperboog Oost geopend. Het nieuwe wandelnetwerk maakt via de mooiste wandelroutes de verbinding tussen Moorslede, Langemark, Zonnebeke en Wervik. Uitgestrekte bossen, fraaie landschappen en verschillende wijndomeinen zullen deel uitmaken van de wandelknooppunten. Wandelaars worden ook gegidst langs heel wat WO I sites waarvan enkele onlangs werden erkend als Unesco werelderfgoed.

Ook in regio Dentergem, Roeselare en Kortrijk staan nieuwe wandelnetwerken op de agenda. Momenteel zijn er 44 picknickplaatsen, maar ook dat aanbod wordt verder uitgebreid.

@ Tekst Stefaan Bailleur / Foto’s Westtoer

Volg je ons reeds op Facebook,  Instagram  & Pinterest voor je dagelijkse portie wandelverhaal?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.