Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelroutes,  Wandelroutes Oost-Vlaanderen,  Wandelweetjes

Verrassend waterlanden langs oude Scheldebochten

Wat maakt het wandelnetwerk Kalkense Meersen-Donkmeer zo bijzonder? Hoe is het landschap er ontstaan? En wat valt er onderweg zoal te beleven? Alles staat netjes gebundeld in Waterlanden, de nieuwste wandelgids van Toerisme Oost-Vlaanderen.  Wandelaars kunnen aan de hand van zes “best off” wandelroutes de afgesneden en haast vergeten oude Scheldebochten ontdekken aan de hand van de wandelknooppunten.

Het wandelnetwerk Kalkense Meersen – Donkmeer

waterlanden

Het wandelnetwerk Kalkense Meersen – Donkmeer goed voor 165 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden vind je op een boogscheut van Gent langs de linkeroever van de Schelde. Het natuurgebied tussen Wetteren, Laarne, Berlare en Wichelen bleef lange tijd als een goed bewaard geheim verborgen.  Tot het werd geïntegreerd in het Sigmaplan, een gecontroleerd overstromingsgebied voor de machtige Schelde. Sinds er ook een wandelnetwerk in werd uitgetekend, is het gebied uitgegroeid tot een volwaardige trekpleister voor natuurliefhebbers, wandelaars, ornithologen en amateurfotografen.

Waterlanden

Met Waterlanden duik je dan ook diep in een van de mooiste natuurgebieden van de provincie Oost-Vlaanderen.  Je stapt onder andere langs een groene lappendeken van bloemrijke weiden, dooraderd met grachten en kanaaltjes en omzoomd door turfputten. Anderzijds is de oude meanderende Schelde nooit veraf.  De wandelgids bevat daarnaast  boeiende verhalen van lokale figuren. De locals gidsen je naar wonderlijke plekjes die bulken van geschiedenis. Maar tevens naar occasionele adresjes waar je na het wandelen je voeten onder tafel schuift of heerlijk kan overnachten.  Hier vind je rust, echte stilte, bijzondere fauna en flora.

De pocketgids

Waterlanden is immers al de vijfde publicatie in een serie wandelgidsen van Toerisme Oost-Vlaanderen. Eerder verscheen ook Woudlopen, Oeverlopen, Koplopen en Grensgevallen. Met Waterlanden ontdek je de pure Scheldenatuur tussen Kalken en Berlare.  De wandelgids telt 108 pagina’s en bevat zes bewegwijzerde routes op het wandelnetwerk Kalkense Meersen-Donkmeer. Waterlanden, kost zes euro en bestel je best online via de webshop van Toerisme Oost-Vlaanderen.

© Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Toerisme Oost-Vlaanderen/David Samyn

Volg ons eveneens verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.