Wandeling rondom Zuid-Limburg is wandelroute van het jaar

Op de Fiets- en Wandelbeurs werd de Wandelroute van het Jaar bekendgemaakt. ” Een wandeling rondom Zuid-Limburg” werd als winnaar uitgeroepen, volgens de jury “een afwisselende en grotendeels onverharde drielandentocht door een grote verscheidenheid aan landschappen”.

Wandeltrofee

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Nieuwe of recent vernieuwde wandelprojecten in Nederland en België konden hun kandidatuur indienen. Allemaal werden ze beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars. Op de shortlist prijkten nog vijf genomineerden: GR 512 (Brabantse Heuvelroute), Een wandeling rondom Zuid-Limburg, het Roots Natuurpad dwars door Nederland, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Zuid-Limburg

Uiteindelijk verkoos de jury ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg‘ tot Wandelroute van het Jaar 2018. Het zuidelijkste stukje Nederland staat bekend als een heus wandelparadijs. De route laat zien dat dit heuvelende landschap zich ook voorbij de landsgrenzen verderzet. De lus van 277 km doet in 11 pittige etappes drie landen aan: Duitsland, Nederland en België. Voor de jury “hebben die niet alleen hun eigen taal, maar ook hun eigen cultuur en natuur, wat de wandeling tot een echte ontdekkingsreis maakt“. Behalve de route en het grote aandeel onverharde paden wordt ook de informatie geprezen. De route is niet bewegwijzerd, maar vrijwel foutloos beschreven in een aantrekkelijke gids met veel achtergrondinformatie, uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Padmaker Alex Buis toonde zich blij verrast en ziet de prijs als een aanmoediging om platgetreden wandelpaden en grenzen te doorbreken.

De aantrekkelijke wandelgids met veel achtergrondinformatie is noodzakelijk om de route te lopen en te koop tegen € 14,95 via de webshop van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

© Tekst: Stefaan Bailleur –  Foto’s:  Fiets- & Wandelbeurs , Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.