Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

Wandeling rondom Zuid-Limburg is wandelroute van het jaar 2018

Op de Fiets- en Wandelbeurs werd ” een wandeling rondom Zuid-Limburg” verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2018. De jury is het unaniem eens. De grote verscheidenheid aan landschappen van deze drielandtocht zijn bepalend. Ook het afwisselende en grotendeels onverhard traject speelt hierbij een belangrijke rol.

wandeling rond zuid-limburg

Wandeltrofee

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets- en Wandelbeurs. Nieuwe of recent vernieuwde wandelprojecten in Nederland en België kunnen hiervoor hun kandidatuur indienen. Alle deelnemers worden door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars beoordeeld. Op de shortlist 2018 prijkten vijf genomineerden: GR 512 (Brabantse Heuvelroute), Een wandeling rondom Zuid-Limburg, het Roots Natuurpad dwars door Nederland, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Zuid-Limburg

Uiteindelijk koos de jury ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg‘ uit tot Wandelroute van het Jaar 2018. Het zuidelijkste stukje Nederland staat bekend als een heus wandelparadijs. De route laat zien dat dit heuvelende landschap zich ook voorbij de landsgrenzen verderzet. De lus van 277 km doet in 11 pittige etappes drie landen aan: Duitsland, Nederland en België. Voor de jury “hebben die niet alleen hun eigen taal, maar ook hun eigen cultuur en natuur, wat de wandeling tot een echte ontdekkingsreis maakt“. Behalve de route en het grote aandeel onverharde paden prijst de jury ook de informatie. De route is niet bewegwijzerd, maar vrijwel foutloos beschreven in een aantrekkelijke wandelgids met veel achtergrondinformatie, uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Padmaker Alex Buis toonde zich blij verrast en ziet de prijs als een aanmoediging om platgetreden wandelpaden en grenzen te doorbreken.

De aantrekkelijke wandelgids met veel achtergrondinformatie is noodzakelijk om de route te lopen en te koop tegen € 14,95 via de webshop van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

© Tekst: Stefaan Bailleur –  Foto’s:  Fiets- & Wandelbeurs , Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.