wandelgids
Wandelinspiratie,  Wandelspullen

Wandelgids: wandelen in Groot-Amsterdam

Wandelen in Groot-Amsterdam is de nieuwe wandelgids van Rutger Burgers verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De wandelgids beschrijft 15 prachtige wandelingen op een half uurtje van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Elf onverharde tochten in het buitengebied en vier verrassende stadstochten.

Rutger Burgers woont zelf in Amsterdam, en dit is duidelijk te merken in zijn wandelgids. Burgers is gewoon zijn voordeur uitgestapt om rondom Amsterdam op verkenning te gaan. In de wandelgids laat hij aan de hand van 15 rondwandelingen alle highlights van Amsterdam en omgeving zien. Hierbij vermijd hij zoveel als mogelijk de platgetreden paden.

80% zandpadgarantie

wandelgids

Dat was rond de Nederlandse hoofdstad best wel even puzzelen. Toch slaagde Burgers erin om bij de meeste wandelingen minstens 80% onverharde zandpaden te garanderen. Zand moet je weliswaar vrij breed zien: het kan ook klei, gras of veen zijn. Dat betekent dat de samensteller van de wandelgids ook tochten opneemt die op een half uurtje rijden van Amsterdam liggen. Hij trekt hiervoor bijvoorbeeld uit naar IJmuiden, Castricum en Bussum.

Maar er is nog meer moois te ontdekken in Wandelen in Groot-Amsterdam. Burgers neemt je onder andere mee naar Waterland om naar de vogels te luisteren en de skyline van Amsterdam te bewonderen. Verder trekt hij naar de duinen van Kennemerland waar je de zilte zeelucht kan ruiken. En op de Gooise landgoederen nemen slingerpaden je mee langs statige lanen, vijvers en landhuizen. Of in Amstelveen moet je je zelf met een veerpont over het kanaal trekken.

Vier Stadstochten

Naast elf onverharde wandelingen vind je in de wandelgids ook vier verrassende Stadstochten. Ook hier slaagde de auteur erin om een maximum aan onverharde paden in de wandelroutes op te nemen. Zo dichtbij een grootstad, toch wel bijzonder.

De wandelgids telt 128 pagina’s en is voor € 16,95 te koop bij ‘de betere boekhandel’ en of rechtstreeks via Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.