grote routepaden
Benelux,  Grote Routepaden,  Wandelinspiratie,  Wandelroutes,  Wandelweetjes

Wandelgids: Streek GR Waas- en Reynaertland

De Streek GR Waas- en Reynaertland  wandelgids is de nieuwste uitgave van Grote Routepaden.  De wandelgids neemt je mee op een 175 km lange ontdekkingstocht langs schilderachtige rivieroevers, dromerige nevellandschappen, vruchtbare landbouwgronden en karaktervolle dorpen.  Onderweg geven de verhalen van  de niets ontziende Reynaert de Vos een extra dimensie aan de vernieuwde Streek-GR.

Van den Vos Reynaerde

Naast een gevarieerd en charmant landschap bieden het Waasland en het Land van Hulst een rijke geschiedenis en heel wat cultureel erfgoed.  Het verhaal van ‘ Van den Vos Reynaerde ‘ is dan nauw verweven aan de nieuwe Streek-GR.  Geboren in 1238 was Reynaert de Vos een niets ontziende zwerver met sluwe streken die in het Waasland onheil bracht.  De avonturen van de schalkse vos werden wereldberoemd en vertaald in een dierenepos.  Talloze verwijzingen zijn vandaag de dag nog te vinden in het ‘Waas- en Reynaertland ‘.  Maar er is meer: bijna de helft van het traject is onverhard, en maar liefst 65% loopt over verkeersvrije of verkeersarme paden. Een hele prestatie in het dichtbebouwde Vlaanderen!

Wandelgids

De Streek-GR  start in Lokeren en is volledig bewegwijzerd met geelrode markeringen. Via een grote boog door het Waasland eindigt de wandelroute na 175 km in Hulst.  Wandel je het hele traject, dan ben je zo’n 9 dagen op stap.   De wandelgids omvat eveneens uitgewerkte dagetappes die perfect aansluiten op het openbare vervoer.  Naast een routebeschrijving met informatie over bezienswaardigheden wordt in de wandelgids veelvuldig gewezen op het Reynaertverhaal.  Detailkaarten zorgen ervoor dat verloren lopen wel bijzonder moeilijk is.   Je vindt er eveneens info over horeca en mogelijkheden tot bevoorrading onderweg.  Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

Openbaar vervoer

Een belangrijke meerwaarde van een Streek-GR is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Voor de Streek GR Waas- & Reynaertland is dit immers geen probleem. De route komt in de buurt van maar liefst acht treinstations en heel wat bushaltes. Dat maakt het mogelijk om het wandelen te combineren met een milieuvriendelijke, veilige en comfortabele vorm van verplaatsing.

De Streek GR is te bestellen/te koop bij Grote Routepaden. De gids kost € 15 , leden van GR-paden genieten een korting.

© Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Grote Routepaden.

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.