Wandelinspiratie,  Wandeltips

Wandelen Tag

Wie ons volgt, heeft het wellicht reeds opgemerkt. Net als andere bloggers gebruiken we vaak tags bij het posten van berichten op onze sociale mediakanalen. Veelal gebruiken we de @wandelverhaal of wandelen tag. Het zijn in feite sleutelwoorden waarmee de bezoekers en de zoekmachines sneller je website kunnen vinden.

In mijn zoektocht naar een nieuw wandelverhaal struin ik geregeld het internet af opzoek naar inspiratie.  In een vorig bericht schreef ik over mijn favoriete Vlaamse wandelblogs.  Bij onze noorderburen zijn wandelblogs nog meer ingeburgerd. Onder meer wandelvrouw.nl & wandawandelt.nl zijn populaire wandelblogs.

In één van hun laatste “writing posts” werd er aandacht besteed aan tags.  In feite een vragenlijst gemaakt door een blogger, die andere bloggers kunnen invullen.  Het oorspronkelijk idee komt van Verawandelt , eveneens een Nederlandse wandelblog.  Het leek me wel leuk om de vragen over de wandelen tag te beantwoorden en achteraf de “ wandelen tag “ door te geven aan iemand anders.

Zie hier mijn antwoord op de diverse vragen.

wandelen tag

Waarom wandelen?

Al van kindsbeen stap ik mee.  Wandelen werd me met de paplepel ingegeven door mijn ouders.  Wijlen mijn vader was vroeger bestuurslid van de plaatselijke wandelvereniging. Geen weekend ging voorbij of de wandelschoenen werden aangebonden. Van kleine wandelafstanden was toen geen sprake, meestal stapten we 10 of meer kilometers. Gebeten door de wandelmicrobe spitste ik me in de jeugdjaren toe op de lange afstand. Zo liep ik onder meer de “ Challenge des 5 Provinces “, de Nacht van Vlaanderen, de befaamde Sloebertocht en vaak organisaties van 50 of meer kilometer. Toen was ik meer gedreven.

Nu wandel ik meer om mij volledig te ontspannen. Eventjes mijn hoofd leeg te maken of gewoonweg om eventjes te bewegen. Ik pin me niet meer op de afstand. Wel op het landschap, de kleine natuurelementen en de leuke ongekende plekjes waar ik kom in binnen- en buitenland. Wandelen is dan ook puur genieten in al zijn facetten.

Wanneer wandel je?

Liefst zou ik het hele jaar door wandelen. Alle seizoenen hebben immers hun charmes. Alleen ontbreekt de tijd me om elke dag de benen te strekken. Vaak is het weekend het meest geschikt. Naast wandelorganisaties ontdekte ik sinds kort de provinciale wandelroutes.  Je stapt er langs verborgen pareltjes, vaak onverhard en bovenal helemaal alleen enkel met de fauna en flora om je heen.

wandelen tag

Waar wandel je het liefst?

De Vlaamse Ardennen en het West-Vlaamse Heuvelland vormen mijn geliefkoosde wandelplekjes. Het zijn hemelse plekken op aarde. Achter elke hoek, voorbij elke heuvel wacht een beleving of valt er wel iets te ontdekken. Al kan ik evenzeer genieten van een wandeling in mijn thuisstede, langs de Ieperse vestingen bijvoorbeeld. In het buitenland genieten gemoedelijke bergwandelingen mijn voorkeur.

Wandel je samen of alleen?

Ik wandel graag alleen. Doch vind het eveneens gezellig om samen op pad te gaan met mijn partner. Ideaal om bij te praten en tijd te nemen voor elkaar. Op georganiseerde wandeltochten loop je wel altijd iemand tegen het lijf. Hier kan je socializen in overvloed.

Wat is je perfecte wandelweer?

Wandelen in de regen haat ik. Dan krijg je me moeilijk buiten. Al is wandelen in de regen wel gezond. Zoals ik reeds eerder aanhaalde heeft ieder wandelseizoen haar charmes.  Het landschap is het mooist in de herfst met zijn prachtige kleurschakeringen en heerlijke geuren. Een besneeuwd winterlandschap kan me zeker bekoren. Dan kleed ik me gewoon wat warmer aan met aangepaste wandelkledij, stevige wandelschoenen en mijn warme BRBL wandelsokken. In de lente wanneer de voorjaarsbloeiers het natuurschoon bepalen fleur ik zowaar op. En in de zomer wanneer de vruchten rijp zijn en de zon reeds ’s morgens vroeg aan de horizon piept.

wandelen tag

Wat neem je mee tijdens jouw wandeling?

Zo weinig mogelijk. Hahahaha. Ik houd niet van ballast. Het strikt noodzakelijke is meer dan voldoende. Als ik alleen stap is een kleine buideltas voldoende. Praktisch voor het opbergen van mijn poncho en camera. Onderweg koop ik me dan wel iets om te eten of te drinken. Als mijn partner meestapt, opteren we voor de ruimere Regatta Great Outdoor Blackfell 25L.  De picknickdoos met onze boterhammetjes en wat te drinken gaat dan wel mee. :-)

Wat is je wandeltempo?

Inderdaad bij het lange afstandswandelen liep ik vaak snel, 7 tot zelfs 9 kilometer per uur. Tegenwoordig gaat het allemaal gemoedelijker. Neem ik de tijd om onderweg wat te rusten, te genieten van het landschap en uiteraard ook om talrijke foto’s te nemen.

wandelen tag

Op welke schoenen wandel je?

Jaren aan een stuk wandelde ik met Aigle.  Tot het gerenommeerde merk besliste geen wandelschoenen meer op de markt te brengen.  Nu heb ik twee paar. Voor dagwandelingen houd ik het op een paar lichte wandelschoenen van Berghen Shoes, een Belgisch branding merk. Bij ruigere wandelingen of bergtochten zweer ik steevast op mijn hogere water- en winddichte Grisport wandelschoenen.

Wandel je het liefst verhard of onverhard?

Bovenal onverhard, het mag zelfs een tikkeltje avontuurlijk zijn.  Ver weg van alle verkeer en ik haat bovenal stadswandelingen of tussen de huizen lopen.

wandelen tag
DSC_0398 - kopie.JPG

Wanneer is een wandeling geslaagd voor je?

Vaak kies ik mijn wandeling voorafgaand zelf uit. Hiervoor baseer ik me op de info die je aantreft op het internet. Zo weten passages langs natuurreservaten en stille gebieden me steevast te bekoren. Onderweg houd ik dan wel eventjes halt voor een lekker Belgisch streekbier op een aangenaam terras.

Geef de ‘wandelen tag ‘ door.

Vind je de Wandelen tag leuk om in te vullen? Aarzel niet om de vragenlijst van Verawandelt te beantwoorden. En laat vooral weten waar ik jouw antwoorden kan lezen.

@ Tekst & foto’s wandelverhaal.be

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.