Wandelinspiratie

Wandelen in tijden van coronacrisis

In tijden van coronacrisis waar alle in- en outdooractiviteiten verboden zijn en de horeca zijn deuren moet sluiten , vraagt een mens zich af wat hij alsnog kan doen.   We kunnen ons toch allemaal niet volledig afsluiten van de buitenwereld?  En allen hebben we toch wat nood aan een beetje onthaasten, eventjes ons hoofd leeg maken. Niks belet ons om te gaan wandelen tijdens de coronacrisis, zolang we maar de strikte maatregelen respecteren en de nodige hygiënische voorzorgen nemen.  Waar naartoe komend weekend? Wij zetten enkele heerlijke West-Vlaamse wandelmogelijkheden op een rij.  

De gezonde zeelucht aan de kust ophalen.

  • Een stevige dosis jodium in de lucht doet ons herleven.  Koksijde is een veelzijdige badplaats om te wandelen.  Je kan er volop genieten van de spectaculaire duinenpracht , de uitgestrektheid van beschermde natuurgebieden, zon, zee en strand
  • In Oostende kan je urenlang op stap langsheen de Oostendse Krekenwandelroute. Weilanden en water wisselen elkaar af en daartussen werden bossen aangeplant.  Je komt ook voorbij de Keignaert, een waterbuffer om het overvloedige water uit de polders op te vangen.

Op stap in het Brugse Ommeland

  • In Damme kan je in de voetsporen treden van Tijl Uilenspiegel. Een wandeling die grotendeels haar verloop kent langs de oevers van het Napoleonkanaal en de polderdorpen Oostkerke en Moerkerke.
  • Hou je eerder van prinsen en prinsessen , dan is de Kastelenwandelroute beslist iets voor je.
  • Een uitje met de kinderen vormt beslist  “ Expeditie Bulskampveld “ .

Heuvelen in de Westhoek

  • Wie houdt van wat avontuur en pit kan met het hele gezin op stap langs het Stiltepad in Westouter. Al moeten de Kemmelbergwandelroute en de Tweebergenwandelroute absoluut niet onder doen.
  • Daarnaast brengt Toerisme Westhoek met het project Feniks 2020 verhalen omtrent de wederopbouw kort na de Eerste Wereldoorlog.  Wandelaars kunnen in Ieper, Diksmuide, Nieuwpoort , Zonnebeke en Langemark-Poelkapelle terecht.  
  • In Mesen, de kleinste stad van België ontdek je aan de hand van stadswandelroute gruwelijke episodes uit de Eerste Wereldoorlog en de turbulente geschiedenis.
wandelen coronavirus

Op stap in de Leiestreek

  • Minder gekend is de Boerenkrijgwandelroute. Vanuit Ter Hand , een klein levenslustig gehucht deel uitmakend van Gapersgemeente Geluwe stap je in de voetsporen van de Franse sansculotten en de moedige Brigands
  • In Kortrijk kan je op stap langs het historische erfgoed

Kom dus uit je kot. Alleen doe het op een verantwoorde manier. Doe geen oproepen op sociale media om in groep af te spreken. Wees wijs, getuig van burgerzin. Ga alleen wandelen of in zeer beperkte kring met je naaste.

Ken je nog enkele fijne plekjes om te wandelen? Deel die met ons.

Tekst & foto’s Stefaan Bailleur

Volg ons verder op Instagram, Facebook of anderzijds via Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

wandelen corona
Geen tijd om nu te lezen? Pin de afbeelding voor later

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.