Wandelinspiratie,  Wandeltips

Wandelen en afslanken met de Samsung Health App

Ik heb me voorgenomen echt iets te gaan doen aan mijn overgewicht. En belofte maakt schuld.  Slag om slinger wandel ik meerdere kilometers, doch van afslanken komt op maar weinig in huis.  Het gekende jojo-effect blijft me parten spelen. En daar wil ik beslist vanaf vandaag verandering in brengen! Voortaan ga ik wandelen en afslanken met de Samsung Health App.

Tips en tricks

Het internet staat vol  tips en tricks.  En als ik het allemaal mag geloven is wandelen één van de beste manieren om tot resultaat te komen.  MAAR … je hebt wandelen en wandelen. Er is geen eenduidige toverformule die bepaalt hoeveel je moet wandelen om af te slanken.  Met wandelen alleen zal ik er trouwens niet geraken. Bij het naslaan van allerlei medische artikelen dien je op een juiste manier te wandelen en ondertussen je calorieën verbranden. Het komt er dus op neer om de ideale combinatie wandelen – gezonder eten te vinden.  Met andere woorden mijn tussendoortjes laten,  het verbruik van alcohol verminderen, geregeld kleinere gezonde porties te eten en nog frequenter te wandelen.

Enkele handige tools

It’s all on my mind …  en zodoende heb ik voor mezelf op basis van talrijke internettips, enkele handige tools en doelen gesteld om het allemaal vol te houden.

 • Gezien ik reeds bij een wandelclub aangesloten ben, heb ik via Walking in Belgium, een handige agendalijst opgemaakt. Alle wandelingen die ik voor ogen heb,  zijn er opgenomen. Zodoende ga ik opnieuw de uitdaging aan om minstens 1.000 km te stappen en me bovenal niet te beperken tot kleinere afstanden.  Dit onder de hashtag #wandel1000km
 • Een ander ideetje is om éénmaal per maand af te spreken met “wandelmaatjes”. Ik bedoel hiermee alle volgers van onze Facebookpagina op te roepen en samen te gaan wandelen.
 • En als laatst mijn vorderingen bij te houden via de Samsung Healthy app.

Wandelen en afslanken met de Samsung Health app

De Samsung Health app is een goede ondersteuning om gezond en fit te blijven. Het is daarenboven een stappenteller en berekent tevens je verbrande calorieën. Het ideale hulpmiddel om gezonder en actiever te gaan leven. In een aantal stappen leg ik kort uit hoe het werkt.

 1. De Samsung Health gezondheidsapp is gratis compatibel op je Samsung smartphone. Om de app te activeren dien je een aantal persoonlijke gebruikersgegevens in te voeren. Het betreft gegevens over je lichaam, je geboortedatum , je sekse en gewicht.
 2. Daarna kies je je gewenste activiteitsniveau. De app telt dagelijks je aantal stappen tijdens het wandelen, bewegen , sporten  en het heeft zodoende een inzicht op je bewegingspatroon.  Er zijn vier activiteitsniveaus.
  • Zittend houdt in dat je dagelijks minder dan 5000 stappen aflegt.
  • Een beetje actief zorgt ervoor dat je dagelijks een gemiddeld van 30 à 60 minuten actief bent.
  • Bij actief stap je dagelijks minstens 60 minuten
  • Bij Erg Actief stap je dagelijks meer dan 60 minuten
de S Health app
 1. De bewegingsmeter houdt automatisch je aantal stappen bij. Daarnaast vind je ook de gewandelde afstand en het aantal verbrande calorieën terug
 2. Via de voedingsdatabase kan je je eetgewoontes toevoegen. Hiermee weet je perfect welke voeding je consumeerde. Maar om helemaal correct te zijn moet je ook het aantal glazen water, koffie of alcohol opnemen.
 3. Via de Trendscheck wordt perfect bijgehouden hoeveel gemiddelde stappen je per dag, week of maand stapt
 4. Als je gaat wandelen kan je via de automatische tracking je streefafstand invullen en het gevolgde traject    Het traject wordt weergegeven op kaart , in een grafiek en een aantal trainingsdetails zoals de totale gewandelde afstand, de gemiddelde snelheid, de totale duur van je wandeling , …
S Health app

Extra stimulansen

 • Handig is dat je het geheel kan delen via de sociale media. Zodoende kunnen je volgers effectief zien dat je je wel degelijk inzet om te wandelen en af te slanken :-)
 • Een extra leuke stimulans is dat je met de Samsung Health app ook wereldwijd een uitdaging kan aangaan. Samen  met alle andere Samsung Healthgebruikers die zich hiervoor inschreven loop je een bepaald ‘parcours’. Naarmate je inspanningen krijg je ook beloningen.

©Tekst Stefaan Bailleur  –  Foto’s Samsung Healthy App

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.