Wandelbestemmingen

Wandelen is hot. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar zorgt eveneens voor ontspanning. Door te wandelen kom je vaak op mooie plekjes waar je het bestaan niet van kent. Je hoeft daarenboven niet altijd ver weg te gaan om een mooie wandeling te maken. In Europa zijn er prachtige wandelbestemmingen in overvloed. Of je nu kiest voor korte, eenvoudige wandelingen tot meer avontuurlijke wandelroutes het aanbod is enorm.

Onze favoriete wandelbestemmingen

  • Wild Atlantic Way, ’s wereld langste kustroute
    De Wild Atlantic Way is een van de mooiste autoroutes ter wereld en strekt zich uit over 2500 km langs de westkust van Ierland. Maar wist je dat het ook een fantastische wandelbestemming is? Met zijn ruige kustlijn, prachtige stranden en glooiende groene heuvels biedt de Wild Atlantic Way een gevarieerd aanbod aan wandelroutes voor alle niveaus. Dit jaar wordt de tiende verjaardag van ’s werelds langste kustroute gevierd. Een reden temeer om op verkenning te trekken.
  • Les Hauts de Sangatte, adembenemend wandelparadijs aan de Opaalkust
    Even helemaal weg en toch lekker dichtbij valt er zoveel te ontdekken langs de Opaalkust. De majestueuze kapen van Cap-Blanc-Nez en Cap-Gris-Nez met zicht op de kliffen van Dover, klinken als muziek in de oren.  Het zijn niet alleen toeristische bestemmingen in de Franse regio Pas-de-Calais, je kan er ook heerlijk wandelen. Laatst waagden we ons aan de populaire wandelroute ‘ les Hauts de Sangatte “. Een prachtige wandeling van 6.9 km vertrekkend vanuit het dorp Sangatte. Het wandellandschap is gevormd door adembenemende kliffen, brede zandstranden, ongerepte natuurgebieden en uitzichten op het kanaal. Het orgelpunt van de wandeling vormt Cap-Blanc-Nez.
  • De Minett Trail, de wandelregio van de rode aarde
    We associëren een wandeluitje in het Groothertogdom Luxembourg vaak aan de Mullerthal Trail of de steeds populairder wordende Eislek. Veel minder bekend vormt in het uiterste zuidwesten, de Minett Trail. Schijn bedriegt! Sinds de laatste hoogoven zijn deuren sloot in 1978 , haalde de natuur stilaan de bovenhand. Het resulteerde in een wandelroute vol herinneringen van vroeger in combinatie met ongerepte natuurgebieden.

De wandelmogelijkheden in onze buurlanden zijn onbeperkt. Begin weliswaar niet meteen de bergen in te trekken. Kies voor eenvoudige vlakkere wandelbestemmingen zoals het Nederlandse waddeneiland Texel. Het is een heus wandelparadijs en zorgt meteen voor meer vakantiegevoel. Lekker dichtbij is ook de Opaalkust enorm verrassend.

Eens je vertrouwd bent met de buitenlandse wandelbestemmingen is het tijd om je grenzen te verleggen. Zowel de Mullerthal Trail in het Groot-Hertogdom Luxemburg als de Hiwweltouren in het Duitse Rheinhessen zijn aan te raden. Trek hier zeker meerdere dagen voor uit en hou rekening met pittige stroken, die zorgen voor extra hoogtemeters.

Duitsland is trouwens het wandelparadijs bij uitstek. De Premium Wanderwege en Wandersteigs zijn er immens populair. De Eifelsteig en de Moselsteig zijn dan weer lekker dichtbij. Maar onze mooiste herinneringen houden we over aan de bergen. Onze liefde voor de bergen en meer bepaald de Alpen ontstond in Oostenrijk en Zwitserland. Op dezelfde wijze werden we verliefd op de ongereptheid van Zuid-Tirol en haar Keschtnweg. Iets verder af, houden we mooie wandelmomenten over aan het Tatra Gebergte in Slowakije en de Julische Alpen in Slovenië. Trouwens ook in de winter lenen het Oostenrijkse Tirol en de Zwitserse Alpen zich uitstekend tot wandelbestemmingen.

Heb je het eerder voor gegarandeerd zonnige wandelbestemmingen? Kies dan voor Portugal. Met de Fisherman’s Trail en de Aldeias do Xisto (leisteendorp wandelroute) vind je meteen de ideale setting om wandelen en vakantiestemming te combineren.

MEER WANDELINSPIRATIE