Wandelbestemmingen

Wandelen is hot. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar zorgt eveneens voor ontspanning. Door te wandelen kom je vaak op mooie plekjes waar je het bestaan niet van kent. Je hoeft daarenboven niet altijd ver weg te gaan om een mooie wandeling te maken. In Europa zijn er prachtige wandelbestemmingen in overvloed. Of je nu kiest voor korte, eenvoudige wandelingen tot meer avontuurlijke wandelroutes het aanbod is enorm.

Onze favoriete wandelbestemmingen

  • De Minett Trail, de wandelregio van de rode aarde
    We associëren een wandeluitje in het Groothertogdom Luxembourg vaak aan de Mullerthal Trail of de steeds populairder wordende Eislek. Veel minder bekend vormt in het uiterste zuidwesten, de Minett Trail. Schijn bedriegt! Sinds de laatste hoogoven zijn deuren sloot in 1978 , haalde de natuur stilaan de bovenhand. Het resulteerde in een wandelroute vol herinneringen van vroeger in combinatie met ongerepte natuurgebieden.
  • Ontdek de Tamara Coast to Coast Way in Zuid-Engeland
    Een nieuwe wandelroute die de zuidkust van Cornwall met het noorden verbindt, staat nu open voor wandelaars. Deze bewegwijzerde route van 140 km, die de Tamara Coast to Coast Way wordt genoemd, volgt de rivier de Tamar van Plymouth helemaal tot aan Morwenstow op de grens tussen Cornwall en Devon, ten noorden van Bude.
  • Indian Summer in Innsbruck, 5 herfstwandelingen
    De herfst is wandeltijd: de temperaturen zijn aangenaam, de natuur presenteert zich in een schitterende herfsttooi, en op heldere dagen is het panoramische uitzicht fantastisch. Van een gemoedelijke wandeling tot en met de inspannende wandeling naar de bergtop biedt de regio Innsbruck de geschikte tocht voor elk wandelhart. In deze selectie verklappen wij, waar het mooiste natuurschouwspel, de adembenemendste uitzichten en de indrukwekkendste kleurenspektakels kunnen worden bewonderd.

De wandelmogelijkheden in onze buurlanden zijn onbeperkt. Begin weliswaar niet meteen de bergen in te trekken. Kies voor eenvoudige vlakkere wandelbestemmingen zoals het Nederlandse waddeneiland Texel. Het is een heus wandelparadijs en zorgt meteen voor meer vakantiegevoel. Lekker dichtbij is ook de Opaalkust enorm verrassend.

Eens je vertrouwd bent met de buitenlandse wandelbestemmingen is het tijd om je grenzen te verleggen. Zowel de Mullerthal Trail in het Groot-Hertogdom Luxemburg als de Hiwweltouren in het Duitse Rheinhessen zijn aan te raden. Trek hier zeker meerdere dagen voor uit en hou rekening met pittige stroken, die zorgen voor extra hoogtemeters.

Duitsland is trouwens het wandelparadijs bij uitstek. De Premium Wanderwege en Wandersteigs zijn er immens populair. De Eifelsteig en de Moselsteig zijn dan weer lekker dichtbij. Maar onze mooiste herinneringen houden we over aan de bergen. Onze liefde voor de bergen en meer bepaald de Alpen ontstond in Oostenrijk en Zwitserland. Op dezelfde wijze werden we verliefd op de ongereptheid van Zuid-Tirol en haar Keschtnweg. Iets verder af, houden we mooie wandelmomenten over aan het Tatra Gebergte in Slowakije en de Julische Alpen in Slovenië. Trouwens ook in de winter lenen het Oostenrijkse Tirol en de Zwitserse Alpen zich uitstekend tot wandelbestemmingen.

Heb je het eerder voor gegarandeerd zonnige wandelbestemmingen? Kies dan voor Portugal. Met de Fisherman’s Trail en de Aldeias do Xisto (leisteendorp wandelroute) vind je meteen de ideale setting om wandelen en vakantiestemming te combineren.

MEER WANDELINSPIRATIE