wandeling van het jaar
Wandelinspiratie,  Wandelnieuws

Wandelaars kiezen “wandeling van het jaar”

In september weten we in de provincie Antwerpen wie zich met de tiende titel  ‘ Wandeling van het Jaar’ mag bekronen.  Met Essen, Herselt, Kontich, Retie en Meerhout/Geel ligt de strijd helemaal open.  Het leuke is, dat de wandelaar beslist en dit tot 31 augustus.

Tiende editie

Vorig jaar leverde de competitie met Steenbakkerstunnels Herontdekt in Boom een verrassende winnaar. De wandelroute loodst de wandelaar door 400 jaar geschiedenis Rupelstreek. Je komt er onder andere langs droogloodsen, schoorstenen, en steekbakkersmusea. Maar ook langs natuurgebied Walenhoek en recreatiedomein De Schorre, twee voormalige kleiputten.

Eerdere edities wonnen respectievelijk de Schepswandeling in Balen (2012), ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Hoogstraten (2013) , Talanderwandeling in Arendonk (2014), Klinkaartroute in Niel (2015) , Hobokense Polderwandeling (2016), Natuurpad Lovenhoek (2017), Keiheuvelwandeling in Balen (2018) & Flirten met de grens in de vallei van het Merkske (2019).

Na een jaartje afwezigheid door de gekende redenen is de jaarlijkse wedstrijd ‘wandeling van het jaar’ helemaal terug. Hoopvol kijken we uit naar de tiende winnaar.

wandeling van het jaar

Wandelaar beslist

Ook voor deze tiende editie legt de Provincie Antwerpen de lat hoog.  De shortlist van de vijf kandidaten illustreert hoe gevarieerd het wandelaanbod in de provincie Antwerpen is. Er zitten aanraders bij voor zowel rustzoekers, natuurfans als families met jonge stappertjes. Naast veel natuur serveren de wandelingen steevast ook extra beleving. Met ditmaal onder meer een picknickservice, gedichten ingesproken door Martine Tanghe, vlonderpaden, speelnatuur en bivakplekken om na te genieten van je trip.

Benieuwd welk van de vijf trajecten de wandelaars uiteindelijk het meest zal charmeren?  Wel jij als wandelaar beslist.  Na een grondige doorlichting op basis van het landschap, beleving , randinfrastructuur en bewegwijzering , maakte de wandeljury volgende selectie bekend.

wandeling van het jaar

Tot 31 augustus kan je stemmen op je favoriete wandeling.  Download HIER de wandelfiches en probeer ze de komende weken , maanden stuk voor stuk uit. Wandelen maar en laat vooral weten welke wandeling uw voorkeurstem krijgt. Stemmen die je via HIER

© Tekst Stefaan Bailleur   © Foto’s Toerisme Provincie Antwerpen Coverfoto Ludo Belmans

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.