Wandelaars kiezen “wandeling van het jaar”

Halfweg augustus,  weten we in de provincie Antwerpen wie zich met de titel  ‘ Wandeling van het Jaar’ mag bekronen.  Met  Balen, Niel , Oud-Turnhout, Retie en Westerlo ligt de strijd helemaal open.  Het leuke is, dat de wandelaar beslist. 

Vorig jaar leverde de competitie met het Natuurpark Lovenhoek een verrassende winnaar. Eerdere edities wonnen respectievelijk de Schepswandeling in Balen (2012), ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Hoogstraten (2013) , Talanderwandeling in Arendonk (2014), Klinkaartroute in Niel (2015) en Hobokense Polderwandeling (2016).

browse.jpg

Wandelaar beslist

Ook nu legt de Provincie Antwerpen de lat hoog.  De shortlist van de vijf kandidaten illustreert hoe gevarieerd het wandelaanbod in de provincie Antwerpen is. Er zitten aanraders bij voor zowel rustzoekers, natuurfans als families met jonge stappertjes. Je ontdekt typische Kempense landschappen, de poëzie van het Scheldeland of verbazend groene plekjes bij ’t Stad. De wedstrijd is goed voor uren wandelplezier.

Benieuwd welk van de vijf trajecten de wandelaars uiteindelijk het meest zal charmeren?  Wel jij als wandelaar beslist.   Na een grondige doorlichting op basis van het landschap, beleving , randinfrastructuur en bewegwijzering , maakte de wandeljury volgende selectie bekend.

Tot 15 augustus kan je stemmen op je favoriete wandeling.  Download HIER de wandelfiches en probeer ze de komende weken , maanden stuk voor stuk uit. Wandelen maar en laat vooral weten welke wandeling uw voorkeurstem krijgt.

© Tekst Stefaan Bailleur   © Foto’s Toerisme Provincie Antwerpen

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.