Walking in Belgium, de meest complete wandelkalender

Voor mijn verjaardag kreeg ik het lijvig boek met de titel “ Walking in Belgium 2018” cadeau.  Een leuk hebbeding voor ieder van ons die houdt van georganiseerde wandeltochten.   Het is een jaarkalender met meer dan 2000 wandelorganisaties.  Je treft er  wandelevents in Vlaanderen , maar evenzeer ook alle wandelingen in Wallonië.  Juist dit maakt de “ Walking in Belgium “ zo compleet mogelijk.

Als enthousiast wandelaar stond ik te popelen om de ganse wandelkalender door te nemen. De wandelingen zijn keurig per maand opgevat en per dag verzameld. Opvallend is dat in Vlaanderen naast het weekend, ook massaal tijdens de week wordt gewandeld.  Er gaat praktisch geen dag voorbij en je kan er lekker 365 dagen lang wandelen.  Zelfs op Nieuwjaarsdag en Kerstdag, van luxe gesproken.  Walking in Belgium lijkt me alvast de ideale inspiratiebron om 1.000 km te stappen in 2018, naar het voorbeeld van de Facebookgroep #wandel1000km.

20171109_182144 - kopie.jpg

De diverse organisaties worden telkens omschreven met een woordje uitleg over de wandelparcours, de wandelafstanden, de starturen en uiteraard info omtrent de startlocatie en de organiserende wandelclub.  De info over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer vind ik persoonlijk zeer handig.  Via een bladwijzer zit je meteen goed op de juiste datum.  Helemaal achteraan staat een vademecum met alle wandelorganisaties per gemeente of stad. Daarmee is deze kalender de perfecte informatiebron voor elke actieve wandelaar.

Uiteraard vind je hetzelfde wandelaanbod op het internet.  De link www.walkinginbelgium.be is niks meer  dan een copy-paste van de boekvorm.  Met die uitzondering dat last minute wijzigingen rond startlocaties of geannuleerde organisaties steeds à jour zijn.  Maar toch pin ik me vast aan de boekvorm. Mijn exemplaar reist steevast mee in de wagen, zodoende heb ik het vlug bij de hand.

20171109_161046 - kopie.jpg

Ben je nieuwsgierig naar de wandelkalender “ Walking in Belgium “ , een uitgave van Wandelsport Vlaanderen vzw ?   De kalender kan je vanaf vandaag kopen op menig wandelorganisatie, bij de betere boekhandel of rechtstreeks via de webshop van Wandelsport Vlaanderen vzw.  Een exemplaar kost er € 17 + verzendingskosten.

Speciaal voor onze lezers mogen we vijf exemplaren van Walking in Belgium 2018 wegschenken.   Vul bijhorende kleine wandel enquête in met uw gegevens misschien wordt jij wel de gelukkige winnaar van een exemplaar*.

  • Actie is verlopen. De vijf winnaars werden persoonlijk op de hoogte gebracht en kregen hun exemplaar thuis aangeleverd.

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: