wandelen in de regen
Wandelinspiratie,  Wandeltips

Waarom wandelen door de regen gezond is?

Ontwaken en het giet pijpenstelen!  Je zou er moedeloos van worden,  net nu je die mooie wandeling hebt gepland.  Of het nu miezert, water giet of gewoon een beetje druilerig is … We draaien ons liever nog eens om in bed , dan de wandelschoenen aan te binden.  Ook wij geven best toe liever binnen te blijven als het nat en koud is. Toch zijn er mensen die het heerlijk vinden om in de regen te wandelen.  Want wandelen door de regen is gezond.

Wandelen door de regen is gezond

Ik zie jullie de wenkbrauwen fronsen.  Hoe kan wandelen in de regen gezond en leuk zijn?  Je wordt er verdorie alleen maar nat en klam van.  En toch is wandelen in de regen best gezond.  Het heeft vooral een psychologisch effect .  Daar je vaak in de regen helemaal alleen wandelt ervaar je buiten de intense stilte rondom je.  Alleen het geluid van vallende regendruppels op je regenkledij en in de natuur is er te horen. Het geluid brengt je helemaal tot rust.

De natuur ondergaat een metamorfose

Daarnaast ondergaat de natuur een heuse metamorfose.  Na een hevige regenbui worden de kleuren intenser, wat als rustgevend wordt ervaren.  Wanneer je na een fikse regenbui buiten komt , dan ruik je garant de frisse geur van nat gras of nat bos.  De geur heeft iets mysterieus en zelfs een eigen naam : petrichor.

wandelen regen
@ Aaren Burden / Unsplash

Frisse lucht

Daarnaast komt er bij een flinke regenbui  lucht mee naar beneden. We ervaren dit als ‘ frisse lucht’ en de natuur rondom ons heen gaat werkelijk ook aangenamer geuren.  De reden hiervoor is dat bij een regenbui de temperatuur verlaagt en er tijdelijk meer zuurstof in de lucht is.  Het is bovenal een gevoels- en beleveniskwestie.

We zijn alvast gewonnen om toch eens de wandelschoenen aan te binden.  Met in ons achterhoofd de positieve gedachte dat er geen slecht weer bestaat , alleen slechte kleding …   maar dit is een ander wandelverhaal.

© Tekst Stefaan Bailleur – Coverfoto Getty Images

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.