orneliske
Wandelinspiratie,  Wandelspullen

Vlaams-Brabant, #dewandelprovincie

Het aanbod aan bewegwijzerde wandelpaden in Vlaams-Brabant is indrukwekkend.  Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar de beste wandelwegen. Met de wandelknooppunten en een pak lange afstandswandelingen van de Grote Route-paden ontdek je steeds de idyllische plekjes, mooiste bospaden en verrassende haltes onderweg.  Tel daar nog eens het wandelboek #dewandelprovincie bij en je hebt voor iedereen wat wils.

#dewandelprovincie

In het nieuwe wandelboek #dewandelprovincie bundelde Toerisme Vlaams-Brabant een selectie van 24 mooie wandelingen.  Alle wandelingen worden voorgesteld  aan de hand van praktische, uitscheurbare fiches. Zodoende kan je deze fiches meenemen tijdens je wandeling. Per wandeling blijft er een logboekje achter waarop men de wandeling kan dateren, sterren kan geven, iets kan noteren over het weer en wat men op de tocht is tegengekomen.

#dewandelprovincie

Wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!

Maar eerst worden de verschillende Vlaams-Brabantse wandelnetwerken met hun belangrijkste troeven en typische karakterkenmerken voorgesteld. Je ontdekt er onder andere de sierlijke parken en kasteeltuinen van de Groene Gordel.  Tenzij je liever stapt tussen het edel groen van het wandelnetwerk Pajottenland met de bekende Bruegel taferelen en de wilde gisten in de lucht die zorgen voor unieke lambiekbieren.

Een wandelnetwerk vol variatie

Op het wandelnetwerk Brabantse Kouters kijken stoere Brabantse trekpaarden je vragend aan vanuit hun wei. Waarna het wandelnetwerk Zoniënwoud je laat kennismaken met de Druivenstreek en de Dijlevallei.  In de omgeving van Leuven trek je door het Meerdalwoud en het Heverleebos.  Ook  de Velpevallei weet te bekoren. Daar wijzen de holle wegen van het Mollendaalbos de juiste richting aan. Ten slotte eindigen we  in het heuvelachtig Hageland , alwaar de wijnhellingen, fruitboomgaarden, stille dorpjes en levendige stadjes je op staan te wachten.

Logeren 2+1 actie

Er valt zoveel te beleven in Vlaams-Brabaant dat we tevens aanraden om een nachtje te blijven en gewoon verder te wandelen. In Vlaams-Brabant vind je enthousiaste wandel-ambassadeurs en logies die je met open armen ontvangen. Tevens helpen ze je graag op weg met nog meer wandel- en bezoektips. Om de kruisbestuiving tussen wandelen en logeren in de verf te zetten ontvang je bij deze logies onder andere een beleefbon ter waarde van € 10.

#dewandelprovincie

Samengevat: Vlaams-Brabant zit vol variatie. Aan jou om het allemaal te ontdekken aan de hand van de wandelboek  #dewandelprovincie. Het boek is gratis te verkrijgen bij de toeristische infokantoren. Ook bij de logies van Vlaams-Brabant is het wandelboek beschikbaar. Je kan het ook bestellen via www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelboek

Ben je op zoek naar meer wandelinspiratie in Vlaams-Brabant? Ontdek het ruime aanbod via www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/dewandelprovincie/

© Tekst Stefaan Bailleur –  Foto’s Toerisme Vlaams-Brabant

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.