westhoek
Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

Van de bergen tot de zee is nieuw toeristisch Westhoek thema.

‘ Van de bergen tot de zee ‘ luidt het nieuwe toeristische thema van de Westhoek. Met tal van toeristische nieuwigheden wil de Westhoek na vijf jaar oorlogsherdenking, haar accent op de actieve beleving in het landschap leggen.  Inspirerende verhaallijnen en een eigentijds aanbod moeten de komende jaren een brede Vlaamse doelgroep aanspreken.

Wandel- en fietsbeleving

De nieuwe campagne ‘van de bergen tot de zee’ legt het accent op actieve beleving.  Vanuit Heuvelland tot de polders, vanuit dorpen en steden tot de badplaatsen langs de Westkust ligt de focus vooral op wandelen en fietsen.  Half juni opent er voor wandelaars een nieuwe best-off wandelroute langs de hoogtepunten van de Ieperse kattenstad. Voor families met kinderen wordt het KD-aanbod met de gekende figuurtjes Jaen en Nink uitgebreid. De boterbelevingstocht neemt je vanuit Diksmuide mee voor een nieuwe wandelroute. Onderweg staan heel wat leuke opdrachten te wachten. Op 6 april opent in Zonnebeke het nieuwe uitkijkpunt in de OLV-kerk de deuren. Naast een heuse wandeldag biedt de toren een prachtig zicht op het voormalige frontlandschap.

Grensoverschrijdend fietsen

Fietsers kunnen vanaf eind maart grensoverschrijdend fietsen op het eerste fietsnetwerk in Frans-Vlaanderen. De lay-out van de kaarten en de bewegwijzering stemt overeen met deze in West-Vlaanderen.  Voor families met kinderen wordt het KD-aanbod met de gekende figuurtjes Jaek en Nink uitgebreid met twee fietsroutes in Poperinge/Vleteren en Langemark/Houthulst/Staden.  Nog meer fietsnieuws trouwens want de populaire fietsroute ‘ Gent-Wevelgem in Flanders Fields ‘ wordt uitgebreid met 50km.  De beruchte Plugstreets worden voortaan opgenomen in het 125km’s lange traject.

De Groote Goesting

Naast actieve beleving trekt de Westhoek de kaart van gastronomie voor groot en klein.  De Westhoek KD’s doen vanaf de paasvakantie hun intrede in een tiental kindvriendelijke restaurants. Spelletjes en een streekmenu op kindermaat zorgen voor de meerwaarde. De streekpocket “ de grote goesting “ is aan zijn 20ste editie toe.  De gratis uitgave presenteert naast bezienswaardigheden, attracties en musea meer dan 130 adressen waar bezoekers de echte couleur locale van de Westhoek kunnen ontdekken.

Meer info : www.toerismewesthoek.be

© Tekst & foto Stefaan Bailleur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.