Terugblik op 2017 ….

Nu het nieuwe jaar 2018 is aangebroken, maak ik wat tijd om de wandelblogs die ik volg in te kijken.  Het valt op dat de meesten terugblikken op de ups en downs van 2017.  Ik kon moeilijk achterblijven.  En al moeten we met ons allen vooruitkijken naar de toekomst , kan het best geen kwaad om eens terug te blikken op de voorbije 12 maanden.  Want er valt bijzonder veel te zeggen over  www.wandelverhaal.be

Spectaculaire groei

Onvoorstelbaar hoe snel de tijd voorbijgaat.  Inmiddels bestaat de bezielende blog met talrijke wandel- & reiservaringen iets langer dan een jaar.  Eén jaar terug , was het precies een stap in het duister.  De beginnersfouten stapelden zich op.  De overgang van blogspot naar het accurate wordpress bezorgde me geen windeieren.  Het aantal bezoekers kende een spectaculaire groei en het aantal Facebookfans groeide uit tot boven de 1000. Sinds kort ben ik ambitieus op Twitter en Instagram actief.  Groeien is tof, al moet ik uiteraard ook alert zijn voor de groeipijnen.  Me nog beter trachten te positioneren binnen de Nederlandstalige wandelblogs , naambekendheid te werven en professioneler  voor de dag te komen met de schrijfsels.

We maken er werk van … stap voor stap.  Je moet eerst kunnen stappen alvorens te lopen nietwaar. Maar de ambities en voornemens zijn er om het waar te maken.  Mijn voornaamste doel is opnieuw de kaap van 1000 km te halen en bovenal nu echt gezonder  te gaan bewegen.  Die paar kilo’s teveel moeten er echt af.

In 2017 had ik het geluk vaak op pad te gaan.  Naast het feit dat ik veelal stapte in mijn eigenste Ieper en de Westhoek , maakte ik zijsprongen in Oostenrijk , Frankrijk , het Groothertogdom Luxemburg, Portugal en Nederland.  Hieronder een klein overzicht van de vijf wandelverhalen die me het meest raakten in willekeurige volgorde.

  1. Wandelen op het waddeneiland Texel.

Texel is veel meer dan zon, zee en zijn zalige uitgestrekte stranden. Tijdens mijn verblijf maakte ik kennis met de veelvuldigheid van een levendig eiland, geroemd om zijn talrijk te ontdekken plekjes.  Couleur locale en zeven gezellige dorpjes zorgen ervoor dat Texel uitgeroepen is tot één van de mooiste Europese wandelbestemmingen

  1. Wandelen langs de Rota Vicentina in Alentejo

Het pad dat de vissers destijds gebruikten om tot hun favoriete hengelspots te komen geniet mijn voorkeur.  Daar is slechts één reden voor.  De Fishermen’s Trail loopt immers langsheen één van de mooiste en best bewaarde kuststreken van Europa en het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina,een beschermd natuurgebied. Ik ben er meteen weg van.

  1. De Heksenwandelroute vanuit Beselare

Het grondgebied van Beselare betreden is niet zonder enig risico. Tijdens winterse donkere nachten herleven de legendes van Sefa Bubbes, Treze Belle,  Calle Bletters, Dokke van d’ Heulebeke, Fyte Kwick, Meele Crotte, Tanneke Vanhulle en Clette d’Aenegat nog steeds . Je bent gewaarschuwd.

  1. Curieuswandeling langs de historische oorlogslittekens

Sporadisch stap ik mee tijdens georganiseerde wandelingen. Op 1 november stond een bosrijke wandeling ten zuiden van Ieper op het programma. De Curieusstappers lieten me wandelen door een glooiend, ronduit prachtig landschap, waarbij de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog nooit veraf was.

  1. 5 x Ieperse ‘bos’plekjes

Niks zaliger dan je wandelbottines strak aansnoeren voor een deugddoende herfstwandeling.  Zeker op een zonnige herfstdag  wanneer het bos zich van zijn mooiste kant laat zien.  Dan kan ik wel uren struinen door het kleurrijke bladerdek en herfstdecor op zoek naar de kleine landschapselementen , priemende kabouterhuisjes of  lekkere herfstvruchten in mijn eigenste mooie Ieper.

2018

2018 is uitgeroepen als het jaar van de hond.  Op een eerlijke, vriendschappelijke en betrouwbare wijze stap ik verder langs de ingeslagen wandelweg. Wekelijks tracht ik jullie opnieuw kennis te laten maken met boeiende en verrassende wandel- en reisbestemmingen.

Op reisvlak zijn de eerste plannen in wording. De eerste bestemming wordt het Zwitserse Kantersteg. Later op het jaar trek ik erop uit naar het adembenemend Kroatië, de prachtige bergwereld van Oostenrijk en de sublieme kustlijn van Portugal.  Op wandelvlak laten we jullie graag kennismaken met de Escapardenne Eislek Trail en een heerlijk stukje Moezelstreek in het Groothertogdom.

Daarnaast wordt in 2018 het Europees jaar van het cultureel erfgoed in de picture gebracht. Een ideale gelegenheid om de talrijke West-Vlaamse erfgoedwandelingen te ontdekken.

Mijn grootste wens is dat 2018 alles mag geven wat 2017 niet bracht. Bedankt voor jullie steun , volgen en waarderen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.