Streek GR Dijleland
Benelux,  Grote Routepaden,  Wandelinspiratie,  Wandelroutes,  Wandelweetjes

Streek GR-Dijleland in nieuw jasje

De Streek GR-Dijleland, een wandel-lus van 131 kilometer tussen Leuven en Mechelen steekt in een nieuw jasje. Het vorige traject was meer dan 10 jaar oud en aan herziening toe. vzw Grote Routepaden en Toerisme Vlaams-Brabant hebben het traject gescreend, aangepast en voorzien van een nieuwe wandelgids.

Alle troeven van het Dijleland

Toerisme Vlaams-Brabant wil zich de komende jaren sterk profileren als dé wandelbestemming van Vlaanderen. Na eerdere samenwerkingen met de vzw Grote Routepaden rond de Streek GR’s Hageland en Groene Gordel volgt dus het Dijleland. Via deze wandel-lus kan men een aantal troeven van het Dijleland ontdekken. Onder andere de Druivenstreek en de prachtige natuur in de valleien van de Dijle hebben binnenkort voor de wandelaars geen geheimen meer. En natuurlijk mag het witte goud: asperges, witloof en witbier niet ontbreken.

Zeven dagetappes

Nieuw is de indeling in 7 op elkaar aansluitende dagetappes met aan het begin- en eindpunt openbaar vervoer. Ook de gids werd in die zin herwerkt. Je vindt er een overzichtskaart per etappe met bijhorende, duidelijke detailkaarten. Daarnaast vult achtergrondinfo over bezienswaardigheden, de natuur, de dorpen en steden onderweg de wegbeschrijvingen aan. Onderweg valt er heel wat te beleven. Je wandelt langsheen mysterieuze moerassen, donkere bossen, meanderende riviertjes, holle wegen, weilanden en akkers. Maar ook cultuurhistorisch kom je voorbij abdijen, kastelen en de grandeur van Leuven, Mechelen en Tervuren.

Streek GR Dijleland

De Streek-GR Dijleland wandelgids

De Streek-GR Dijleland kruist heel wat andere GR-paden. Op deze kruispunten plaatst Toerisme Vlaams-Brabant wandelbomen die de grote GR-richtingen aangeven. De vrijwilligers van de vzw Grote Routepaden zorgen voor de bewegwijzering met geel-rode strepen op bomen en palen volgens het beproefde systeem van de GR’s. De Streek-GR Dijleland gids kost 9 euro en is te verkrijgen in de boekhandel, de toeristische infokantoren, bij Toerisme Vlaams-Brabant en bij de vzw Grote Routepaden.

©  Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Marc Baert

Volg je ons reeds op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal ?  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.