Wandelinspiratie,  Wandeltips

Schrijven en wandelen met Anders Reizen

Andere wandel- en reisbloggers zullen er zichzelf ongetwijfeld in herkennen.  Voor je laptop uren starend zonder één deftig woord op het scherm te typen.  Inspiratieloos voor je uitkijken op zoek naar een nieuw wandelverhaal.  Het kan ook de beste overkomen. Zo ook mezelf, maar laat duidelijk zijn ik tel me absoluut niet bij de besten. Gelukkig is er Anders Reizen. Ze organiseren ieder jaar een groepsreis die inspireert om te wandelen en te schrijven.

Op zoek naar inspiratie

En dan ga je zowat het internet afschuimen.  Een kijkje nemen bij je medebloggers, benieuwd naar hun wandelverhalen.  Het kan soms helpen. Vooral als je boeiend gegrepen wordt door de wandel- of reisavonturen van je kompanen.  Dan verdiep ik me zodanig in het verhaal, dat de wereld me gestolen kan worden. Als een cocon sluit ik me af van alle lawaai en mijn medemensen.  Zo erg soms, dat ik niks meer om me heen hoor of zie.

Uiteraard niet meteen de idealiter manier op privé-vlak, daar ben ik me uitermate bewust van.  Maar voor mezelf is dit alvast de beste manier om te dromen van nieuwe wandelhorizonten in binnen- en buitenland. Uit te kijken naar een voor mij onbekende bestemming met tal van wandelmogelijkheden.

schrijven en wandelen

Inspiratie door te wandelen

De meeste inspiratie om een fris verhaal te schrijven haal ik op tijdens het wandelen zelf. Er is immers niks beters voor de creativiteit dan wandelen.  Tijdens het wandelen vereenzelvig ik me met de natuur, de prachtige landschappen, de fladderende fauna en geurende flora.  Ga ik op in de schoonheid van een sereen gekromd  bedehuisje of imposant gebouw langs mijn wandelweg.  Terwijl ik stap glippen de ideetjes binnen waar je na dagen achter je laptop zitten niet zou op komen. Dat geef ik je mee, op een papiertje. Eén nadeel! Ik heb de slechte gewoonte tijdens het wandelen niks op te schrijven.  Gewoon de ideetjes in mijn bovenkamertje opstapelen is de boodschap.

schrijven en wandelen

Wandelen en schrijven met Anders Reizen

Vandaag ben ik echter niet gaan wandelen. Speurend op het net spotte ik de site van  Anders Reizen – de organisatie die wandelreizen, actieve cultuurreizen en  verre reizen voor kleine groepen of individuele reizigers aanbiedt. En zowaar, ze hebben mijn wandelverhaal  begrepen.  Onder het thema ‘ schrijven en wandelen rijmen op elkaar ‘  bieden ze een leuk weekend aan in het Pajottenland.  Gedurende drie dagen laat je de snelle wereld achter je.  Tijd om je onder te dompelen in je eigen schrijfsels en tussendoor een paar stevige wandelingen te maken.

Wellicht laat ik me verleiden tot inschrijving. Naast schrijven en wandelen vertoeft de compagnie immers in een voormalig kloostertje in het kleine dorpje Bever. Het klooster werd omgetoverd tot een comfortabele en sfeervolle oase van rust. Gelegen op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen kan je er perfect wandelen en schrijven.

Ⓒ Tekst & Foto’s Stefaan Bailleur

Volg me verder op Instagram en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Eén reactie

  • thealdergwy

    Dat herken ik.
    En waarschijnlijk zullen nog vele anderen dit herkennen.
    Op mijn eigen blog heb ik meermaals meer dan honderd volgers per dag.
    Trouwens ik ga met ‘Anders Reizen’ volgende maand in Jordanië wandelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.