101leiespots
Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

Ontdek 101 Leiespots in de Leiestreek

Toerisme Leiestreek bundelde de voorbije maanden 101 Leiespots waar je deze zomer echt moet geweest zijn in een handige pocketgids. Plekjes waar je kan shoppen, logeren, iets bijleren, iets doen en zelfs iets kan eten of drinken.  Een regio waar je tevens eindeloos kan wandelen en fietsen.

Een weekendje weg in de Leiestreek

In de Leiestreek is water nooit veraf.  Wil je wandelen of fietsen, de Leie maakt het allemaal mogelijk. De idyllisch Leie-oevers tussen Wervik en Gent weten telkens te inspireren. Na elke meanderende bocht ontdek je een nieuw uitzicht. Van schilderachtige dorpjes tot toeristische trekpleisters als Kortrijk, Roeselare of Deinze er valt altijd iets te ontdekken of te beleven. De Leiestreek is daarnaast een trefpunt van kunstenaars, maar ook een regio met een rijk industrieel verleden.  Een regio die je deze zomer en de komende maanden beslist weet te bekoren tijdens een weekendje weg. 

101 Leiespots

Om je verblijf extra cachet te geven bundelt de pocketgids “ 101 Leiespots” een reeks trendy adressen en speciale plekjes in de Leiestreek. Het aanbod is bijzonder divers, gaande van een café waar je vinylplaten kunt kopen, een pop-up store met design-hebbedingen, een wijndomein waar je de bijzonder wereld van de wijn ontdekt en een logeerplaats waar je in een boomhut kunt overnachten.  Elk adres vertelt een unieke verhaal met streekgebonden accenten.  Met de 101 Leiespots kunnen vakantiegangers de komende maanden een heerlijke puzzel maken om een uitstap te plannen in de streek.

Nieuwe wandel- & fietsroutes

Samen met de pocketgids presenteert Toerisme Leiestreek drie nieuwe wandelroutes en elf nieuwe fietsroutes. Alle routes passeren langs verschillende Leiespots.  De routes vind je op de website van de Leiespots en zijn ook als routekaart beschikbaar bij de 101 Leiespots en verschillende logies.  Aan de campagne is ook een wedstrijd gekoppeld. Gedurende een jaar beloont Toerisme Leiestreek elke maand de mooiste belevingsfoto in een Leiespot.  Wie de foto op zijn Instagram of  Facebook plaats maakt kans op een waardebon van € 25. Om in aanmerking te komen, moet de foto van de Leiespot gepost worden met #leiestreek en #leiespot.

De pocket is gratis te bestellen (met uitzondering van de portkosten) via www.toerisme-leiestreek.be/leiespots of kan je hier downloaden.

© Tekst & foto’s Stefaan Bailleur

Volg je ons reeds op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Graag vernemen we welke #leiespot jullie absolute favoriet is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.