noordelijk zwarte woud
Bestemming,  Duitsland

Noordelijk Zwarte Woud, prachtige wandelroutes

In Nördlicher Schwarzwald, letterlijk vertaald Noordelijk Zwarte Woud vind je een van de grootste natuurparken van Duitsland. Prachtige bergen, bossen, valleien, wijngaarden en oude kastelen bepalen hier het uitzicht.  De ideale dichtbij bestemming voor enkele dagen wandel-onthaasting.

Talrijke wandelroutes

Je wandelt niet alleen langs schilderachtige dorpen, ook mooie rivieren, kleine meertjes, weilanden en wilde ravijnen kleuren de talrijke  wandelroutes.  Deze wandelroutes, licht, medium of zwaar zijn allen gecertificeerd en goed bewegwijzerd.

Wie houdt van rust, ruimte en natuur zal beslist helemaal zijn gading vinden in het Noordelijk Zwarte Woud.  De regio is vooral bekend vanwege de uitgestrekte dennenbossen die liggen tussen Baden-Baden in het westen, Calw in het oosten , Pforzheim in het noorden en Alpirsbach in het zuiden.  

De populairste wandelhighligts

Vanuit alle windrichtingen deelt wandelverhaal.be graag met jullie de populairste wandelhighligts van deze mooie Duitse wandelbestemming.

Große Runde via de Teufelsmühle

Deze route heet niet voor niets de ‘Große Runde’, want op dit pittige traject van 15 km komen sportieve wandelaars volledig aan hun trekken. Omdat deze route zoveel wandelplezier brengt, is hij door de Duitse wandelbond gecertificeerd als Droomroute. Je bent zo’n vijf uur onderweg.

Water, Woud en Weide

De wandelroute Water, Woud en Weide is 13 km lang begint en eindigt naar keuze in Calw of Teinach-Zavelstein. Terwijl het water rustig rond je voeten kabbelt, geeft het zachte mos je het gevoel dat je zweeft. Je loopt langs het schavot van Calw en geniet van het uitzicht vanaf de Stubenrots.

De Teinacher

De 11,5 km lange Teinacher-wandeling loopt vanaf de start in Bad Teinach langs de rand van het bos. Via de Mathildenstaffeln, meer dan 600 stenen treden, wandel je omhoog naar de hoogvlakte bij Emberg. Daarna volgt een prachtig bospad naar het romantische Zavelstein met zijn indrukwekkende kasteelruïne.

De Zevenbergenroute

Op de Zevenbergenroute (21 km) kun je flink wat hoogtemeters maken. Je wordt beloond met fantastische uitzichtpunten met bankjes waar je kunt genieten van de vergezichten. De route start op de Schlossberg, gevolgd door de beklimming van de Kilberg, Lemberg, Ziegelberg en Steinberg. Vanaf de Wolfsberg gaat het de Galgenberg op en ten slotte naar de Eisberg.

Ga na een flinke wandeling ook eens baden in een van de vitaliserende thermen in de kuurplaatsen Bad Herrenalb, Bad Wildbad, Bad Liebenzel en Bad Leinach¬-Zavelstein. Hier word je verwend met weldadig en geneeskrachtig bronwater.

Kamperen

Je kunt in het Noordelijk Zwarte Woud ook fantastisch kamperen op een van de bosrijke campings of langs de mooie rivieren Nagold en Enz. Veel campings hebben meerdere sterren en bieden mooie zwembaden, animatie en barbecueavonden in de vrije natuur. Camping Kleinenzhof van de familie Harter heeft bijvoorbeeld vijf sterren. Het is een heerlijke uitspanning met alle faciliteiten, e-bikeverhuur en vele excursies. De Regenbogencamping in Bad Liebenzell is heel idyllisch gelegen aan de Nagold. Hier heb je behalve een mooi openluchtzwembad ook een tennisbaan en een culinair restaurant.

Reeds zin gekregen om enkele dagen Nördlicher Schwarzwald te boeken? Ga voor meer informatie op www.mijn-zwartewoud.nl. Hier kun je ook de brochure Tannengeflüster downloaden met veel tips over het gebied, wandeltochten, fietstochten, campings en thermen.

© Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Nördlicher Schwarwald-Touristik GmbH

Volg je ons reeds op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal ?

Heb je zelf nog leuke wandeltips in de regio Nördlicher Schwarzwald? Deel ze met ons.

Geen tijd om nu te lezen? Pin deze afbeelding voor later.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.