©TVB Tannheimer Tal, Achim Meurer
Bestemming,  Oostenrijk

Nieuwe wandelroutes in de Tiroler bergwereld

Liefhebbers van een actieve wandelvakantie houden met recht van Tirol.  Met de opening van nieuwe wandelnetwerk in het Karwendelgebergte en de omgeving van Imst word de fervente wandelaar in 2018 op zijn wenken bediend. Daarnaast tref je in heel Tirol talrijke nieuwe singletracks. 

Nieuwe Karwendel-Höhenweg en de Starkenberger Panoramaweg

De ongerepte schoonheid van de bergen, overnachten in een berghut en volop wandelen: vormen  vanaf deze zomer de ingrediënten van de gloednieuwe 60 km lange Karwendel-Höhenweg. In zes dagetappes doorkruis je het grootste natuurpark van Oostenrijk, bedwing  je ongeveer 7.000 hoogtemeters en overnacht je in vijf authentieke berghutten. Het uitzicht is buitengewoon spectaculair. Vanuit het populaire Seefeld loopt de route langs de Nördlingerhütte, het Solsteinhaus, de Pfeishütte, Bettelwurfhütte en het Hallerangerhaus naar Scharnitz.  Het start- en eindpunt van de wandelroute zijn vanuit Innsbruck gemakkelijk per trein bereikbaar.  Op www.karwendel-hoehenweg.at tref je gedetailleerde routebeschrijvingen en kan je de GPX-bestanden downloaden.

wandern-seefeld.jpg
Op de wandelpaden van de Karwendel Hoehenweg  © Karwendel Hoehenweg

In de zomer van 2018 wordt eveneens de nieuwe Starkenberger Panoramaweg geopend. Het 52 km gezinsvriendelijk wandelnetwerk is probleemloos in vier of vijf dagetappes te stappen. Vertrekkend bij de Fernpass stap je via  Nassereith, Obtarrenz, Starkenberg, Hochimst, Imsterberg, Kronburg naar Schloss Landeck. Kastelen, burchten, meren,  bergbeekjes en historisch interessante wandelwegen geven een boeiende kijk op de cultuur en de geschiedenis van de streek. Meer informatie is te vinden op Imst Tourismus.

Tannheimer Tall

In het Tannheimer Tal wijzen in totaal 1.600 nieuwe bordjes verdeeld over 350 kilometer de wandelaars de weg – daarvoor heeft deze regio het internationaal erkende Tiroler keurmerk voor bergroutes gekregen. Gelijksoortige nummering en pictogrammen zorgen voor nog meer veiligheid en informatie over de lengte van de routes, moeilijkheidsgraden, plaatsen waar men iets kan eten of drinken, kabelbanen en aansluitingen. Nog meer goed nieuws uit het Tannheimer Tal: de Drei-Seen-Tour (drie-meren-tocht) is met ingang van 2018 weer volledig toegankelijk. Deze route die een aantal jaren geleden tot de meest geliefde wandeltocht in Oostenijk werd uitgeroepen, was enige tijd door een gevallen rotsblok versperd. De afdaling naar de Vilsalpsee is nu weer mogelijk.

stettauer-alm.jpeg
Stettauer-Alm © Alpbachtal Seenland Tourismus

4-daagse Almentour Alpbachtal

Tijdens de nieuwe 4-daagse Almentour in het Alpbachtal ontdekken wandelaars in drie dagen de mooiste plekjes tussen Reith, Alpbach en Inneralpbach. Hoogtepunt zijn daarbij de vele bergweiden langs de route in de kenmerkende Alpenbachtaler stijl. Op enkele daarvan kunnen de wandelaars ook iets eten of drinken, bijvoorbeeld op de Holzalm. Voor gezinnen met kinderen is er een 3-daagse gezinstocht, voor ambitieuze bergwandelaars de 4-daagse tocht door de Brandenberger Alpen en het Rofangebergte.

Meer informatie over wandelroutes in Tirol is te vinden op: www.visittirol.nl/wandelen

© Tekst Stefaan Bailleur  /  Foto’s  coverfoto:  © TVB Tannheimer Tal, Achim Meurer

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.