Neckarsteig
Bestemming,  Duitsland,  Uncategorized

Neckarsteig, mooiste wandelroute van Duitsland

Vreugde in het Neckartal. De Neckarsteig, een 127 kilometer lange wandelweg met Duits kwaliteitslabel werd zopas uitgeroepen tot mooiste wandelroute van Duitsland. In 9 dagetappes stap je van de prachtige historische universiteitsstad Heidelberg door de wijngaarden en jaagpaden langs de Neckar en uitgestrekte boomgaarden naar het kuuroord Bad Wimpfen.

Op de Neckarsteig wandelen we in de sporen van Mark Twain, die de Neckar zowel lopend als op een vlot heeft verkend. Net als deze Amerikaanse auteur zien we de wijnbergen aan de Neckar. Over de regionale wijn heeft Mark Twain spottend gezegd: “Hij is zeer geliefd. Van azijn onderscheidt hij zich door het etiket.” En net als Mark Twain kunnen we steeds kiezen of we het volgende gedeelte van de route lopend of varend afleggen. Er zijn tal van aanlegplaatsen waar het mogelijk is de boot te nemen.

Burg-Hornberg
Zicht op Burg Hornberg ©TG Odenwald (Christian Wisura)

Op de Neckarsteig wandelen we over jaagpaden onder aan de rivier. Maar ook moeten we op de 127 kilometer lange route telkens weer langs steile hellingen omhoog klimmen. Boven hebben we fantastische uitzichten op de kronkelingen en bochten van de Neckar. Het landschap is beslist van een “soft and peaceful beauty”.

Schleuse-Rockenau
Blik vanaf de Teufelskanzel ©Neckarsteig-Büro (Andreas Held)

Meer info over de Duitse wandelroute van het jaar vind je op www.neckarsteig.de

© Tekst Stefaan Bailleur

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.