Lužnice Valley Hiking Trail
Bestemming,  Tsjechië

Lužnice Valley Hiking Trail

In Tsjechië kun je prima terecht om te wandelen. De populaire Beierse Goldsteig en het Gouden pad in Boheems Paradijs zorgen onder meer voor prachtig gemarkeerde wandelroutes.  Voortaan mag je daar ook de Lužnice Valley Hiking Trail in Zuid-Bohemen aan toevoegen. Het is de eerste wandelroute in Tsjechië die gelauwerd werd met het kwaliteitslabel  “Leading Quality Trails – Best of Europe“ . Het 55 km lange wandeltraject behoort hiermee tot de 19 wandelroutes die het certificaat hebben behaald.

Toegankelijk, afwisselend en met een snufje cultuur

De Lužnice Valley kenmerkt zich door een prachtig bosrijk landschap met romantische valleien, steile rotsen en historische bezienswaardigheden. De lange-afstandswandelroute loopt grotendeels langsheen de Lužnice rivier, waarna je naast de vele natuurgebieden ook enkele pittoreske dorpen en stadjes in de regio Tábor in Zuid-Bohemen doorkruist.

De Lužnice Valley Hiking Trail zit vol afwisseling. De meeste paden hebben een natuurlijke ondergrond , je stapt door enkele tunnels en over houten paden die over de rivier hangen. Maar ook mooie loofbossen maken deel uit van de wandelroute. Het zijn criteria die allen voldoen aan de eisen van de European Rambling Association.  Daarnaast is de route duidelijk gemarkeerd, tref je onderweg voldoende rustplaatsen en een divers aanbod van accommodaties.

In vier etappes

Op minder dan anderhalf uur rijden van Praag vat je de Lužnice Valley Hiking Trail aan in de stad Planá nad Lužnicí. Na vier dagen wandelen bereik je Týn nad Vltavou, de plaats waar de rivieren Lužnice en Moldau samenvloeien. In de dorpen en steden langs de route is het mogelijk om te overnachten, zoals in het middeleeuwse stadje Tábor of het kuuroord Bechyně. Op geregelde tijdstippen geven educatiepanelen je informatie mee over de fauna en de geschiedenis van de streek. Zo ontdek je de ruïnes van voormalige kastelen en kom je voorbij het romantische chateau Mitrowicz. Hoogtepunt langs de wandelroute vormt ten slotte het adembenemende uitkijkpunt over de plaats Bechyně

Online kan je info over Zuid-Bohemen vinden op Czech Tourism of op Visit Czech Republic , informatie over de Lužnice Valley Hiking Trail vind je op Toulava & Jiznicechy

© Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Petr Mares / Région Boheme du Sud

Volg je ons reeds op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal ?

Lužnice Valley Hiking Trail
Nu geen tijd? Pin deze afbeelding voor later.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.