Bestemming

Nieuwe gidsen “Logeren bij Belgen”

Deze ochtend vielen de nieuwe Logeren bij Belgen-gidsen in mijn brievenbus. En ondanks ik pas een verlengd weekendje Zwitserland achter de rug heb, denk ik al opnieuw aan een volgende vakantiebestemming.  De gidsen vormen de ideale inspiratiebron voor een nieuw wandelavontuur kortbij of verweg. Ook voor de editie 2018/2019 trok het auteursduo Peter Jacobs en Erwin De Decker door heel Europa op zoek naar leuke B&B ’s die met passie gerund worden door landgenoten.

Keuze in overvloed

logeren bij belgenOok dit jaar bevatten de gidsen een grote verscheidenheid aan vakantieadressen in alle prijscategorieën en genres. Betaalbare adressen  wisselen af met exclusievere, die net over de grens liggen of zelfs tot ver in het buitenland reiken. De keuze is enorm: van een verblijf op een boerderij tot een romantisch kasteel of adressen voor een gesmaakte table d’hôtes.  Wie liever de sportieve tour opgaat of wil genieten van zijn welverdiende vakantie, vindt mogelijkheden genoeg in de gidsen. Ook gezinnen met kinderen komen ruimschoots aan hun trekken. Meer en meer logies richten zich tot een specifieke doelgroep en zo bieden de gidsen ook B&B ’s aan voor naturisten, voor motorrijders of voor natuurfotografen.

Met tips van de lezers

De geselecteerde logies werden niet alleen door de auteurs getest, ook de gebruikers van de gidsen beoordeelden hun vakantieadressen. De resultaten werden in de gidsen opgenomen, samen met tal van originele tips om de omgeving van het logies te ontdekken. Logeren bij Belgen in Frankrijk & Logeren bij Belgen in Italië, Spanje, Portugal en Marokko liggen sinds enkele dagen in elke boekhandel en kosten € 19,99.

Mijn keuze

Sommige chambres d’hôtes scoren goed op alle vlakken.  Het onthaal en de aandacht voor de gasten, de inrichting en de netheid van de kamers, de kwaliteit van de maaltijden en uiteraard de prijs-kwaliteit spelen hierbij een belangrijke rol.

In Frankrijk werden de beste resultaten geboekt door:

  • Le Mas du Père Jean in La Roche Saint Secret
  • Le Mas des Cigales in Tourettes-sur-Loup
  • Maison Mambré in Marsel

De uitverkoren logies in Italië, Spanje, Portugal en Marokko tref je bij:

  • Cortijo Valavero – Andalusië – Spanje
  • Casa Las Yeseras – Andalusië – Spanje
  • Atidos – Valencia – Spanje

logeren bij belgen

Uiteraard heb ik zelf ook een uitverkoren.  Le Moulin de Peychenval even buiten het dorp Lamonzie-Montastruc is mijn aanbevolen adresje voor ieder van jullie die op zoek is naar een luxueuze vakantie in een aantrekkelijke omgeving.  Het molenhuis uit 1845 maakte vroeger deel uit van een kasteeldomein en werd na een grondige restauratie omgevormd tot een pareltje met drie romantische en kleurrijke kamers die allen de naam dragen van een bekend parfum.

© Tekst Stefaan Bailleur

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.