boshyacinten
Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

Leve de boshyacinten, maar ga er niet wandelen!

Leve de boshyacinten, leve de lente

Leve de boshyacinten, leve de lente, leve de zon! Ieder jaar zet Halle zich schrap, als het Hallerbos kleurt met een paars bloementapijt. In de korte periode dat de boshyacinten bloeien wordt de gemeente overstelpt met wandelgrage dagjestoeristen die de schoonheid komen bewonderen. En terecht, want het is waarlijk een indrukwekkend schouwspel.

Ga er niet wandelen

Toch durven we te vragen om ditmaal allemaal de boodschap ‘ blijf in je kot ‘ op te volgen.  Ondanks er opgeroepen wordt om te gaan wandelen. Hoe graag je ook eventjes naar buiten wil komen. Hoe graag je ook die prachtige paarse bloementapijten wil aanschouwen … mensen ‘ga er niet wandelen’.

boshyacinten

Vermijd volgende plaatsen

Het zou absoluut niet goed zijn mochten we met ons allen massaal naar het Hallerbos, alwaar de wilde boshyacint weelderig bloeit, gaan wandelen. Doe het ook niet in het West-Vlaamse Heuvelland. Want ook op de flanken van de Kemmelberg rollen de blauwe kousjes hun prachtige kleuren uit. Vermijd in Oost-Vlaanderen de omgeving van het Muziekbos in Ronse en de Koppenberg.

Neem geen risico’s

De risico’s die je neemt , wegen niet op tegen je eigen gezondheid en die van anderen.  Wandelorganisaties en evenementen zijn sowieso verboden, samenscholingen ook. Als jullie allen naar de bovengenoemde locaties afreizen is het onmogelijk om afstand te houden. Laat de natuur en de wilde boshyacinten de lente inluiden , maar ga er niet wandelen!  Ik zweer het ga er niet wandelen. Ga wandelen in de onmiddellijke omgeving van je thuis. Ontdek dichtbij plekjes waar je versteld van staat. Want ja , ook je eigen gemeente en omgeving loont te moeite om te ontdekken. En wees gerust, ook volgend jaar zal je opnieuw volop van de kleurenpracht die boshyacinten met zich meebrengen kunnen genieten.

Provinciedomeinen sluiten de deuren

Trouwens vanaf vrijdag 20 maart sluiten diverse provinciedomeinen de deuren.

©  Tekst & foto’s Stefaan Bailleur

Volg ons verder op Instagram, Facebook of anderzijds via Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.