Bestemming,  Ierland

Leuke winterwandelingen in Ierland

Wandelen in Ierland is erg populair. De ruige natuur in combinatie met de talrijke wandelpaden en lange wandelroutes maken van Ierland een mooi wandelland. Ook in de winter kan je op het eiland perfect wandelen.  Graag geven we de 10 leukste winterse wandelbestemmingen mee.

Winterwandelen Ierland

winterwandelingen-ierland
Glenveagh National Park

Het Glenveagh National Park 

Dit prachtige stuk van county Donegal bestaat uit een wildernis vol dalen, bergen en meren. In de winter krijg je een heel eigen, haast sprookjesachtige sfeer. Stap op de wandelpaden in de schaduw van de berg Errigal, een opvallend mooi plaatje dat je veel tegenkomt op ansichtkaarten en Instagram.

Het Lagan Towpath

Zelfs op een bewolkte winterochtend komt de sereniteit van deze wandelroute langs de rivieroever duidelijk naar voren. Vat de wandeling aan in het centrum, niet ver van Titanic Belfast. Geniet onderweg van de rivier de Lagan, het sluiswachtershuisje, de stadsparken, de moerasgebieden en de gemengde bossen.

winterwandelen-ierland
Strandhill Beach

Strandhill Beach

Op een koude winterdag leent dit strand in county Sligo aan de Wild Atlantic Way zich uitstekend voor een strandwandeling. Met op de achtergrond de bergen Knocknarea en Benbulben is het perfect voor een stevige wandeling, hardlopen of zelfs pootjebaden.

De Mourne Mountains

Wandelen in de besneeuwde bergen heeft iets magisch. Dat geldt extra voor de mystieke Mournes in county Down. Als je in de winter eropuit trekt, heb je grote kans dat je de hoogste en spectaculairste bergketen van Noord-Ierland helemaal voor jezelf hebt.

Howth Head

Op een paar kilometer van het centrum van Dublin hebben winterwandelaars vanaf de hoge klifpaden van Howht Head een fantastisch uitzicht over de stad en Dublin Bay. Bij helder weer kan je zelfs de kust van het eeuwenoude oosten van Ierland ontwaren.

The-Gobbins-lead
The Gobbins Lead

The Gobbins Cliff Pad

Met het Gobbins Cliff Pad kies je voor een wilde tocht over en door een reeks bruggen, stenen trappen, tunnels en smokkellaarsgrotten net boven het wateroppervlak van de Ierse Zee. Dit wonderbaarlijke klifpad is meer een belevenis dan een wandeling. De weg ligt  op de Causeway kustroute, door Lonely Planet uitgeroepen tot beste bestemming voor 2018.

De Sheep’s Head Way

Voor langeafstandswandelaars is deze 150 km lange route over bergkammen en langs de kust in county Cork een prachtige tocht. Ook in de winter ! Je kunt de wandeling beginnen of eindigen waar je wilt of een aantal luswandelingen stappen die aansluiten op de hoofdroute. Je mag rekenen op een veelheid aan prachtige woeste Atlantische landschappen, loughs en kustgezichten.

De Sperrins

Een heldere december- of januaridag is het perfecte moment om warm aangekleed de glooiende heuvels van de met heide begroeide Sperrin Mountains in te trekken. De stille dalen en het moerassige hoogland vormen een winterwonderland met veel wandelpaden om uit te kiezen.

winterwandelingen-ierland
Powerscourt Waterfall

Powerscourt Waterfall

Kies een frisse winterochtend voor een wandeling naar de hoogste waterval van Ierland. De waterval is gelegen op het landgoed van de fraaie Powerscourt House and Gardens in county Wicklow. Behalve de waterval is er nog 400 hectare aan bergen, boerenland, heuvels, rivieren en tuinen om te ontdekken.

Kustwandeling bij de Kliffen van Moher

Dit pad over de kliffen verbindt de dorpen Liscannor en Doolin in county Clare. Het is een van de mooiste en imposantste wandelingen van Ierland. De tocht is ’s winters uitdagend, maar de adembenemende uitzichten zijn het waard.

Meer info over de wandelmogelijkheden en Ierland kan je vinden op www.ireland.com 

© Tekst Stefaan Bailleur ©  Foto’s Tourism Ireland

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

11 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.