orneliske
Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

Laten we een Orneliske doen

Een Orneliske doen … de laatste dagen is dit de meest bijzondere, kortom de meest favoriete hashtag van de Vlaamse wandelaar op sociale media. Als het van mij afhangt mag  “ een Orneliske doen“  verkozen worden tot woord van het jaar. Voor wie het niet begrijpt:  de bovenstaande uitspraak heeft te maken met de bekende Radio DJ Sven Ornelis. Sven is zelf een fanatiek wandelaar. Via zijn blog en Instagram-account stimuleert hij ieder van ons om het wandelen te (her)ontdekken. Met succes! Want tegenwoordig is zowat gans Vlaanderen aan het wandelen geslagen.

Een Orneliske

Ook logisch, nu we van onze vrijheid worden beroofd. Sport- & groepsactiviteiten zijn verboden , dus zijn ook de sportclubs gesloten. Wie wil ontsnappen aan de quarantaine toestanden of wat wil bewegen grijpt dus terug naar een Orneliske. Zowat de enige activiteit die wel nog wordt aangeraden, zolang je je strikt aan de maatregelen houdt. Volgens mij is wandelen gewoon de tofste, meest toegankelijke en gezondste vorm van bewegen. Het is de ideale remedie in deze donkere tijden.

De prille lente

Daarenboven is het lente. Ook de komende dagen kunnen we volop genieten van een zonnig Orneliske. De natuur komt stilaan uit zijn wintercocon. In de prille lente vormen de rijk bloeiende voorjaarsbloemen de voorjaarsbode van wat nog komen moet. Onze gevederde vrienden fluiten hun mooiste deuntje. De eerste lammetjes dartelen vrolijk rond in de weide. Niks heerlijker dan dat. 

Heel wat voordelen

Om te wandelen hoef je absoluut niet te beschikken over een superconditie.  Een Orneliske heeft daarnaast nog heel wat voordelen.  Je fysieke gezondheid wordt er beter van. Wandelen werkt ontspannend en gaat de stress tegen. Je kan het perfect inpassen tussen je dagelijkse activiteiten en het telewerken door. Wandelen kan op elke leeftijd. Zelfs alleen, met twee of met het hele gezin zoals de maatregelen ons opdragen. Doe het dezer dagen NIET in groep of op drukke plaatsen. En geloof me, je zult merken dat het verslavend werkt en je beter kan slapen.    

Warme oproep

Vandaar mijn warme oproep om een Orneliske te doen.  Ontdek net als ons je onmiddellijke omgeving, je eigen dorp of stad. Vandaag wandelden we langs het Hoornwerkpark, één van onze favoriete plekjes in onze hometown. Gelegen aan de stadsrand van Ieper is het er prachtig wandelen en o zo dichtbij. Lekker gezond bewegen in de frisse lucht, ons hoofd leegmaken. Ga wandelen met je gezin of alleen. Hou afstand en geniet volop.   #orneliskedoen  

© Tekst & foto’s Stefaan Bailleur

Volg ons verder op Instagram, Facebook of anderzijds via Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.