RivierPark Maasvallei
Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

Langeafstandswandeling Rivierpark Maasvallei

RivierPark Maasvallei, het grensoverschrijdend landschapspark heeft zijn langeafstandswandeling vernieuwd. De route langs de Grensmaas is voortaan 137 kilometer lang en loopt zowel door Belgisch als Nederlands Limburg.

Grensoverschrijdend

Liefhebbers van meerdaagse wandeltochten dienen de komende weken beslist het RivierPark Maasvallei te bezoeken. Het gevarieerd landschapspark strekt zich tussen Maastricht en Kessenich over 40 km uit langs de regenrivier de Maas. Je vindt er een wirwar van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen en grindbanken, waar je perfect kan wandelen. Het is een gebied met een eigen gezicht en met enkele monumentale historische plaatsen.

Zoveel is zeker, de grensoverschrijdende langeafstandswandelroute Rivierpark Maasvallei staat garant voor enkele dagen onbezonnen wandelplezier. Tot voor kort beperkte het wandeltraject zich uitsluitend langs de Belgische zijde van de Maas. Voortaan verbindt de vernieuwde wandelroute 2 landen, 2 Limburgen en 11 gemeenten. Dat is echt grensoverschrijdend.

Het hele jaar door

De wandelroute is over de volledige lengte en in beide richtingen bewegwijzerd. Het traject herken je gemakkelijk aan de zeshoekige, groene plaatjes met daarop het RivierPark Maasvallei logo. Wandelaars stappen onder andere langs de mooiste landschappen, unieke riviernatuur en gezellige dorpjes aan beide kanten van Maas-oever. In gebieden die niet of moeilijk toegankelijk zijn, is er bovendien gezorgd voor een ‘hoogwater alternatieve route’. Zo is het mogelijk om deze meerdaagse wandeltocht het hele jaar door met droge voeten te bewandelen.

Korte lussen

Veerpontjes en enkele bruggen over de Maas maken het mogelijk om de route in meerdere kortere lussen op te delen. Zo kan iedereen, dus ook de minder geoefende wandelaar, de wandeling zonder problemen afleggen. In de dorpjes langs de route is er voldoende mogelijkheid tot overnachting. De bijhorende wandelkaart is verkrijgbaar voor de prijs van € 6 via de toeristische infokantoren en via de webshop van Wandelen in Limburg.

Meer info vind je op Rivierpark Maasvallei

@ Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Rivierpark Maasvallei

Volg je ons reeds op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal ?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.