la palma
Bestemming,  Spanje

La Palma: een wandelparadijs met 4 seizoenen op 1 dag

La Palma is misschien kleiner dan de andere Canarische Eilanden, maar is groots op wandelgebied. Door het bergachtige landschap en de hoogteverschillen wandel je elke dag dwars door vier seizoenen heen. De 1000 kilometer bewegwijzerde wandelroutes bieden voor elk wat wils en vormen van La Palma een wandelparadijs. Je wandelt er door laurierbossen, op vulkanische hellingen of langs immense ravijnen.

We selecteerden 5 bijzondere wandel- en hiking routes op La Palma:

1. De kleurrijke Vulkanenroute

287cc5e3-e983-4db7-8862-cd8d12f37586

La Palma staat bekend om de vulkanen en kenmerkende zwarte zandstranden. Tijdens een wandelvakantie op het eiland mag De Vulkanenroute dan ook niet ontbreken. De beste tijd om deze route te verkennen is het begin van de zomer. Dan staat het klaverblad namelijk volop in bloei en kleurt het landschap fel geel van de bloemen: een feest voor het oog in combinatie met de groene Canarische pijnbomen en het zwarte vulkanische landschap. Reken op adembenemende vergezichten en ruwe, dramatische landschappen.

2. 35 kilometer door de bergen

6e86da58-2942-4def-b64b-57e1c0ff93ef

De Rim Route loopt door het hoogste gedeelte van La Palma, rond de ‘rim’ van het Nationaal Park. Lopend van Roque de los Muchachos tot aan de Refugio del Pilar (El Paso) word je op de meest prachtige uitzichten getrakteerd, over beide zijden van het eiland. De totale afstand is 35 kilometer en de gehele tocht duurt ongeveer 10 uur. Wandelaars en hikers die kiezen voor dit uitdagende pad, kunnen rekenen op 4 seizoenen: door het bergachtige landschap komt er regelmatig sneeuw, mist en sterke wind voor. De Rim Route is het tweede gedeelte van het langeafstandspad GR13, die over het gehele eiland loopt.

3. Drakenbomen en architectuur

a0a5dbbb-e449-4a8c-83a1-15569817f3a5

Hikende natuurliefhebbers halen hun hart op met de ‘Tricias – Buracas’ route die leidt naar de bijzondere Buracas drakenbomen. De route loopt door karakteristieke delen van La Palma en langs mooie voorbeelden van Canarische architectuur. Veel wandelaars beschrijven deze route als een energieke. magische route waar je ‘je batterij’ helemaal kunt opladen.

4. Wandelen door sprookjesachtige laurierbossen

720d0f15-48b6-4123-b102-6612fdc1e06c

De ‘La Zarza – Cruz del Gallo’ wandeltocht is korter dan de meeste andere routes maar leidt dwars door de allermooiste laurierbossen van het eiland. Caldera del Agua en La Zarza zijn twee indrukwekkende locaties die je onderweg tegenkomt. Ondanks het feit dat deze route door vele avonturiers bewandeld wordt, overheerst er nog steeds een gevoel van stilte. Je wandelt er vergezelt door het geluid van kabbelend water, wind die door de takken waait en fluitende vogels.

5. Naar het hart van het Nationaal Park

De ‘La Caldera’ wandel- en hike route [PR LP 13] is een semi-zware route die wandelaars naar het hart van het Nationaal Park en uiteindelijk naar het Angustias Ravijn brengt. De route begint in Llanos de Aridane en eindigt – na 28 kilometer in de benen – ook weer in dezelfde plaats. Het meest populaire gedeelte van de route is van Mirador de Los Brecitos naar La Viña. Na de hike van 1,5 uur door het Nationaal Park, kan je een frisse duik nemen in het koude stromende water om dan je weg ‘downhil’ te vervolgen naar La Viña.

Extra tip: wandelen op La Palma betekent wandelen door verschillende landschappen en verschillende ‘seizoenen’. Dus een creatief ingepakte koffer is het halve werk.

Meer info: www.visitlapalma.es

© Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s La Palma Tourist Board

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.