Juliana Trail Slovenië
Bestemming,  Europa,  Slovenië,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

Juliana Trail, een meerdaagse wandelroute in Slovenië

Slovenië heeft er een nieuw langeafstandswandelroute bij. Juliana Trail is de naam van het nieuwe unieke pad.  Het is  de enige meerdaagse wandelroute in Slovenië, die niet over bergen leidt maar door de dalen erlangs. Het pad verbindt de schilderachtige natuur van de Juliaanse Alpen, het Nationaal Park Triglav en de Soča Vallei. De route is in totaal 270 kilometer lang, verdeeld over 16 etappes.

Toegankelijk voor iedereen

Bijzonder aan de Juliana Trail is dat je de mooiste natuurgebieden van Slovenië op een rustige manier en zonder technische vaardigheden kan ontdekken.  Daar waar de meeste lange afstandswandelroutes in Slovenië tussen de hoge bergtoppen lopen, volg je ditmaal vooral de prachtige valleien.  Er komt dus op de Juliana Trail weinig klimwerk aan te pas en je kan de wandelroute perfect ontdekken zonder technische vaardigheden of moeilijkheden

Juliana Trail

Het pure bergleven

De Juliana Trail is om twee redenen nog aantrekkelijker. In de eerste plaats maak je in de  valleien kennis met het pure bergleven, met de cultuur van het land en met de lokale keuken. Ten tweede, wie de Juliana Trail kijkt steeds uit op de  overweldigende panorama’s van de Julische Alpen en het Triglav Nationaal Park. Bovendien wacht de wandelaar achter iedere bocht een nieuwe verrassing. Kortom het uitzicht op hoge spitsen, watervallen, alpenweiden, onstuimige rivieren en glinsterende meren volgen elkaar in snel tempo op. Wie de Juliana Trail wandelt maakt kennis met het eenvoudige leven in de bergen terwijl hij geniet van de natuurpracht

Korte of lange wandelvakantie

De technische steekkaart van de Juliana Trail voorziet veel wandelmogelijkheden. De route is 270 km lang, verdeeld over 16 etappes van gemiddeld 17 km. De doorwinterde wandelaar zal zich uiteraard geroepen voelen om het volledige traject te stappen. Maar ook voor zij die over minder vakantiedagen beschikken is de Juliana Trail aantrekkelijk. Iedere etappeplaats is bovendien bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn overal overnachtingsmogelijkheden. Je kan anders gezegd ook delen van de trail wandelen, zelfs tijdens een dagtocht, ideaal voor een gezinsvakantie.  De ideale periode om de Juliana Trail te verkennen is het voorjaar. Dan zijn de ontluikende alpenweiden het mooist. Maar ook in het najaar als de bossen vol bonte herfstschakeringen kleuren is het heerlijk wandelen.

Duurzaam toerisme

De Julische Alpen en Nationaal Park Triglav zijn een Unesco Biosfeer gebied. In deze gebieden wordt gekeken hoe mensen het beste in harmonie met de natuur kunnen leven. Autoverkeer wordt zoveel mogelijk beperkt en bezoekers worden verspreid om te voorkomen dat de mens een te grote stempel drukt op sommige gebieden. Het resultaat is dat de gebieden waardoor je wandelt omgeven zijn door ongerepte natuur en dat de stadjes en dorpjes authentiek en rustig zijn.

blejski-otok

Mijn Slovenië

De Juliana Trail is een van de projecten die onderdeel uitmaken van het biosfeer project. De route is een duurzaam toerisme product dat bezoekers op een verantwoorde manier langs de mooiste plekjes van het gebied brengt.  De officiële startplaats is Kransjka Gora. Vandaar gaat de route naar Mojstrana en Jesenice, verder zuidwaarts naar Radovljica en langs de meren van Bled en Bohinj. Kers op de taart is het schitterende traject door de Soča Vallei. De trail is volledig bewegwijzerd, op de etappeplaatsen zijn er logies- en bevoorradingsmogelijkheden. Wie de Juliana Trail zelf wil wandelen kan alles regelen via Mijn Slovenië . Ze zorgen voor leuke en comfortabele accommodaties en ontfermen zich tevens over je bagage.

Meer informatie over Slovenië tref je HIER. Uitgebreide info over de Juliana Trail tref je HIER

© Tekst Stefaan Bailleur –  Coverfoto Mitja Sodja – Foto’s Outdooractive

Volg je ons reeds op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.