hydro flask
Wandelinspiratie,  Wandelspullen

Hydro Flask, een handige herbruikbare fles.

Laatst blokletterde een vooraanstaande Vlaamse krant  “  Ieder jaar 6000 koeien ziek door zwerfvuil in Vlaanderen “.   Hallucinante cijfers  en een gegeven die veel woede bij ons oproept.  De keren dat we ons tijdens het wandelen ergeren  aan de talrijke blikjes , lege flesjes en plastiek langs de bermen is niet meer te tellen.   Ondanks talrijke opruimacties en preventiecampagnes, laten onverlaten de berg zwerfvuil zonder enig nadenken maar aangroeien. Laat staan dat ze er  bij stilstaan dat zwerfvuil  een gevaar betekent voor mens, dier en Moeder Natuur

Duurzaam wandelen

Als wandel- en natuurliefhebbers zijn we uiteraard niet meteen de vervuilers. Keurig nemen we steeds  ons leeg papiertje  of  plastiekflesje terug huiswaarts mee.   Doch eenmaal thuis komt het in feite toch terecht tussen het huisvuil en de afvalberg.  We zochten naar een oplossing om duurzaam te gaan wandelen.  Constateerden algauw dat we mits een kleine inspanning ons steentje kunnen bijdragen.

hydro flask

Hydro Flask

Weg met het plastieken waterflesje dus.  De oplossing ligt in feite voor de hand.  Enkele weken geleden ontdekten we tijdens  100% Puur de herbruikbare waterflessen van Hydro Flask.  Gemaakt van dubbelwandig roestvrijstaal zijn ze eveneens 100% recycleerbaar. De ruimte tussen de wanden is vacuümgeïsoleerd. Zodoende kan je gekoelde drank  tot 24 uur koud kan houden.  Warme dranken houd je een zestal uur warm.  Perfect om te wandelen!

Test

We nemen de proef op de som en willen de Hydro Flask  gaan testen.  Voor onze wandeling  langs de Eeuwenhout en Douvevallei vullen we de fles met ijskoud water.  Na een drietal uur stappen blijft het resterende water in de Hydro Flask inderdaad nog steeds lekker fris en koud.  Uiteraard onvoldoende om te weten of de Hydro Flask effectief 24 uur lang koud kan houden.  Dus vullen we na de middag de fles opnieuw met koud kraantjeswater en laten we die een nacht en ochtend staan in de woonruimte.  Onze conclusie is vlug gemaakt.  Nog steeds heerlijk koel en test geslaagd.

Geen geurtjes

Warme dranken kan je minder lang warm houden , maar nog steeds een uur of zes.  We deden de test met warme koffie en een lekkere hete soep.  Bijzonder is dat na het gebruik van diverse liquide er geen geurtjes blijven hangen.  Je kan je fles dus gerust afwisselend gebruiken voor thee, koffie , water en ja zelfs warme soep.  Door het gebruik van roestvrij staal blijven er geen smaken achter in de Hydro Flask. Ook dit is belangrijk!

Levenslange garantie

Inmiddels is onze Hydro Flask niet meer weg te denken in onze rugzak.  De flessen zijn elegant en best handig. Het gebruik van een speciale poedercoating zorgt voor een comfortabele grip van de isolatiefles. Zo valt de Hydro Flask minder snel uit je handen en als ze dan toch eens op de grond valt  kan deze tegen een stootje. Daarnaast bevat de fles geen chemische stof die in plastic producten voorkomt  en garandeert de fabrikant een levenslange garantie.  Alleen maar meerwaarden die er voor zorgen dat we verknocht zijn aan onze herbruikbare waterfles.

Hydro Flask

Hippe kleurtjes

De Hydro Flask is verkrijgbaar in verschillende formaten van 0,5 tot 1,9 liter. Daarnaast kan je kiezen uit allemaal hippe kleurtjes  in Wide Mouth of Standaard Mouth ontwerp.  Enig nadeel om uit te drinken vormt misschien de wijde mond (what’s in the name ) van de Wide Mouth.  Vooral tijdens het autorijden of snelwandelen is het moeilijk.  Maar dat kan perfect opgelost worden door de flip cap.  Naast de Hydration Flask speciaal voor sport beschikt Hydro Flask ook over een Coffee Flask , Beer en Wine Flask en zelfs een Kids Flask.

Wij zijn alvast volledig fan van onze Hydro Flask.  Meer info vind je op de website van Hydro Flask, je bestelt ze onder andere bij AS Adventure.

© Tekst & foto’s Stefaan Bailleur

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.