Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelroutes,  Wandelroutes Oost-Vlaanderen,  Wandelweetjes

Van station naar station via de Groene Haltewandeling Parkbos Gent

Met de Groene Haltewandeling Parkbos is TreinTramBus reeds aan haar 50ste wandeling toe. Deze wandelingen focussen zich op een combinatie van wandelen die je aanvat en eindigt aan een station, bus- of tramhalte. Ditmaal is het niet anders, de wandeling situeert zich tussen het Maaltebruggepark en het dorpsplein van Sint-Denijs-Westrem.

50ste Groene Haltewandeling

groene haltewandeling

Nu de Parkbosbruggen klaar zijn, is de wandeling door het Parkbos de vierde Groene Haltewandeling op het grondgebied van de Stad Gent.  Eerder werden reeds wandelingen uitgewerkt in Drongen, in de Gentbrugse Meersen en aan het Westerringspoor.  Het concept waarbij je van station tot station kan wandelen slaat duidelijk aan. Intussen zijn er al 50 Groene Haltewandelingen in heel België.

Groene Halte Parkbos

De Groene Halte Parkbos start aan de bus- en tramhalte Maalte- Maria Middelares en eindigt aan de bushalte Sint-Denijs-Westrem Dorp. Vanaf hier kan je heel eenvoudig de bus terug nemen richting Gent Sint-Pieters. Via het Maaltebruggepark wandel je vervolgens over een van de nagelnieuwe Parkbosbruggen en de oude spoorwegverbinding tussen Gent en De Pinte tot in het hart van het Parkbos. Daarna stap je via de mooie parkachtige omgevingen van Scheldevelde en Grand Noble  verder over een verrassend vlonderpad in de Vallei van de Rosdambeek. Bij het Borluutpark lonkt het einde van de tocht, het fraaie dorpsplein van Sint-Denijs-Westrem.

Groene Halte is een initiatief van TreinTramBus​

Met de Groene Haltewandelingen wil TreinTramBus bovenal mensen stimuleren om op een duurzame manier naar het vertrekpunt van de wandeling te komen . Veelal nemen we nog te vaak de auto, terwijl het openbaar vervoer vaak een prima alternatief kan zijn.

De wandelbrochure Parkbos omvat een wandelkaart en een uitgebreide routebeschrijving. Daarnaast vind je in de brochure ook informatie over het openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is verkrijgbaar in de Stadswinkel, bij Gent Info, de dienst Toerisme (www.visitgent.be), de Groendienst en aan de loketten van het station Gent Sint-Pieters. Je kan de brochure ook HIER DOWNLOADEN.  Deze wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen. Met een lichte kinderwagen lukt het wel, mits wat moeite af en toe. Twee andere Groene Haltewandelingen in Gent zijn wel toegankelijk: “Gentbrugse Meersen” en “Het Groene Westerringspoor”.

Meer info over de Groene Haltewandelingen vind je op www.groenehalte.be 

© Tekst Stefaan Bailleur –  Foto’s GroeneHalte/TreinTramBus

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Graag vernemen we jullie suggesties over Groene Haltewandelingen. Welke wandeling geniet jullie voorkeur ?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.