Groene Haltewandeling Parkbos Gent

Enkele weken terug lanceerden TreinTramBus en Stad Gent de Groene Haltewandeling Parkbos, tussen het Maaltebruggepark en het dorpsplein van Sint-Denijs-Westrem. Groene Haltewandelingen zijn lijnwandelingen die aanvatten en eindigen aan een station, bus- of tramhalte.

50ste Groene Haltewandeling

groene haltewandelingNu de Parkbosbruggen klaar zijn, is de wandeling door het Parkbos de vierde Groene Haltewandeling op het grondgebied van de Stad Gent.  Eerder werden reeds wandelingen uitgewerkt in Drongen, in de Gentbrugse Meersen en aan het Westerringspoor.  Het concept slaat aan: intussen zijn er al 50 Groene Haltewandelingen in heel België.

Groene Halte Parkbos

De Groene Halte Parkbos start aan de bus- en tramhalte Maalte- Maria Middelares en eindigt aan de bushalte Sint-Denijs-Westrem Dorp. Vanaf hier kan je heel eenvoudig de bus terug nemen richting Gent Sint-Pieters. Via het Maaltebruggepark wandel je over een van de nagelnieuwe Parkbosbruggen en de oude spoorwegverbinding tussen Gent en De Pinte tot in het hart van het Parkbos. Daarna stap je via de mooie parkachtige omgevingen van Scheldevelde en Grand Noble  verder over een verrassend vlonderpad in de Vallei van de Rosdambeek. Bij het Borluutpark lonkt het einde van de tocht, het fraaie dorpsplein van Sint-Denijs-Westrem.

Groene Halte is een initiatief van TreinTramBus​

Met de Groene Haltewandelingen wil TreinTramBus bovenal mensen stimuleren om op een duurzame manier naar het vertrekpunt van de wandeling te komen . Veelal nemen we nog te vaak de auto, terwijl het openbaar vervoer vaak een prima alternatief kan zijn.

De wandelbrochure Parkbos bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is verkrijgbaar in de Stadswinkel, bij Gent Info, de dienst Toerisme (www.visitgent.be), de Groendienst en aan de loketten van het station Gent Sint-Pieters. Je kan de brochure ook HIER DOWNLOADEN.  Deze wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen. Met een lichte kinderwagen lukt het wel, mits wat moeite af en toe. Twee andere Groene Haltewandelingen in Gent zijn wel toegankelijk: “Gentbrugse Meersen” en “Het Groene Westerringspoor”.

Meer info over de Groene Haltewandelingen vind je op www.groenehalte.be 

© Tekst Stefaan Bailleur –  Foto’s GroeneHalte/TreinTramBus

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Graag vernemen we jullie suggesties over Groene Haltewandelingen. Welke wandeling geniet jullie voorkeur ?

One Reply to “Groene Haltewandeling Parkbos Gent”

  1. Heel goed idee en project!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.