Wandelinspiratie,  Wandeltips

Gaat wandelen en afslanken samen?

Gaat wandelen en afslanken samen?  Een vraag die ik me al zo vaak stelde. Ondanks talrijke wandelinspanningen lukt het mij heel moeilijk om er enkele kilootjes af te stappen.  Het blijft eerder bij een jojo effect, waarbij mijn verloren kilo’s er opnieuw even snel bijkomen. Te weinig karakter wordt me dan verweten.  Het feit dat ik een bon vivant ben die graag eens lekker uit eten gaat of geniet van een goed  glas wijn of Belgisch streekbier doen er toe. De juiste ” balance in the man ” vinden is de boodschap.

Wandelen is gezond

Herkenbaar voor sommige onder jullie?  Toch blijf ik erin geloven dat wandelen gezond is . Bovendien kan het door iedereen worden beoefend, zonder er een dure intense sport op na te houden.  Je moet gewoon de moed hebben om uit die luie zetel te komen en een stapje te zetten. Het internet puilt uit van artikels over wandelen en gezondheid.  Wanneer je veel wandelt ga je ook meer calorieën gaan verbranden. Tijdens het wandelen spreek je vooral je vetvoorraad aan, daar de hartslag vrij laag blijft. En juist dit is ideaal om af te slanken.

wandelen en afslanken
Voortaan neem ik vaker de trap.  @Visualhunt Roel Wijnants

Geen tijd, te druk … flauwe excuses

Zover was ik al mee.  Meer bewegen, in casus wandelen maakt je fitter en gezonder.  Nog meer wandelen dus!  Ik hoor het jullie al zeggen : “wandelen neemt veel tijd in beslag”.  Als je 10 à 15 kilometer stapt dan ben je al gauw twee à drie uur onderweg mits een gemiddelde van 6km/uur.  En dan ontbreekt de tijd om naast je werk en je gezin nog wat te gaan wandelen.  Opnieuw een flauw excuus die ik bij mezelf ook vaststel. Hoe vaak neem ik de auto niet om mijn boodschappen te doen? Mijn bakker en beenhouwer liggen verdorie amper 500 meter van mijn voordeur.  Ik zou die afstand best wel extra kunnen wandelen. Zelfde verhaal op het werk. Ik betrapte me erop gemakshalve een mail te sturen naar mijn collega’s om iets te vragen.  Ik zou toch tot bij hun bureau kunnen stappen om het rechtstreeks te vragen.

wandelen en afslanken
De Samsung Health app , mijn hulpmiddel naar 10.000 stappen.

10.000 stappen wandelen en afslanken

Wel sinds vorige week ben ik die kleine stappen gaan uitvoeren. De Samsung Health app op mijn smartphone is hierbij het hulpmiddel.  Op het einde van de werkdag had ik toch algauw 2 à 3.000 stappen extra gezet. Idealiter zou 10.000 stappen per dag zijn. 10.000 stappen per dag zorgt immers voor gunstig effect op je gezondheid en helpt bij het afslanken. Maar staar je vooral niet blind op een cijfer: elke stap telt! Ook kleine vorderingen maken een verschil.

Een eerste proces in mijn poging om wat af te slanken.  Maar in alle eerlijkheid afvallen door alleen maar te wandelen … nee daar geloof ik niet in.  Ook mijn voedingspatroon moet anders.

Ik ben alvast benieuwd naar jullie tips, ervaringen , ideetjes , …  let me know.

Tekst Stefaan Bailleur

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.