Food-Rando
Wandelinspiratie,  Wandelnieuws

Food-Rando, een initiatief van Toerisme Bastogne

Tot eind september stelt het ‘Maison du Tourisme du Pays de Bastogne’ je ‘ Food-Rando’ een originele zomerse wandelactiviteit voor. Het concept is heel eenvoudig. Nabij de toeristische dienst reserveer je een aperitief-rugzak vol lekkere streekproducten. Hierna trek je erop uit voor een unieke wandeling in de regio Pays de Bastogne. De rugzak bevat een heerlijke picknick, drankjes , een wandelkaart, een link naar de GPX-track en een dekentje.

Een kleine smaakvolle stop tijdens je wandeling.

Tijdens je wandeling kies je een mooie locatie uit voor een kleine smaakvolle stop. Op het menu uiteraard lokale producten. In de rugzak vind je onder andere plakjes Ardeense worst en sneetjes Bastogne-ham van Boucherie Baltus, kaasblokjes van Ferme Keirse en krokant brood van Bakkerij Delhaye. Per persoon vind in de Food-Rando rugzak ook een lokaal biertje en enkele flesjes water. Het nodige materiaal, zoals een drinkbeker, tandenstokers, servetten en een flesopener vind je ook terug in de rugzak.

Drie wandelroutes

Eens je je Food-Rando rugzak over je schouders hebt, kies je uit drie verschillende wandelroutes. Alle wandelroutes zijn uitgestippeld in de gemeenten Bastogne en Bertogne. Elke wandeling, variërend tussen de 5 en 10 km, zorgt ervoor dat je de verscheidenheid van le Pays de Bastogne ontdekt. De wandelroutes zijn niet alleen beschikbaar in papiervorm, maar ook als GPX-track. Zo kan je je gekozen wandelroute meteen via je smartphone raadplegen.

Je Food-Rando rugzak reserveren kan via events@paysdebastogne.be , minstens 48 uur op voorhand. De prijs bedraagt € 15/persoon. Meer info over la Maison de Tourisme de Bastogne vind je HIER

Tekst Stefaan Bailleur / Foto’s Maison de Tourisme de Bastogne

Volg je ons reeds op Facebook,  Instagram  & Pinterest voor je dagelijkse portie wandelverhaal?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.