street art wandeling
Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

Fascinerende meterhoge street art wandeling

Wandelen is leuk, daar zullen jullie het allen met ons eens zijn. Maar het hoeft daarom niet steeds volop in de natuur of in het groen te zijn. Een stads- of cultuurwandeling kan eveneens spannend zijn.  Laatst namen we in Oostende en Roeselare de proef op de som aan de hand van een uitgestippelde fascinerende meterhoge street art wandeling.  Kunstliefhebbers die ook wel graag eens buiten komen om een stukje te wandelen zitten meteen goed.

The Crystal Ship Tour

Als het op street-art aankomt dan is Oostende the place to be.  Sinds 2016 komen wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars er gigantische muurschilderijen maken.  Zodoende ontstond ‘ the Crystal Ship Tour’ , een artistiek street-art wandeling die je brengt naar alle hoeken in de stad aan zee.  En niet zomaar street art, vaak hebben de meterhoge murals ook een echt verhaal. Je kan het hele jaar door de street art wandeling maken. Het startpunt vind je bij Toerisme Oostende. Aldaar kan je ook de gratis wandelbrochure die je langsheen de kunstwerken leidt aanvragen of deze hier downloaden.

Daarnaast is The Crystal Ship street art wandeling nu ook beschikbaar met Facebook Messenger als gids. De chatbot geeft niet enkel routeaanwijzingen, maar zorgt aan de hand van tekst, foto en video ook voor inhoudelijke info over de verschillende kunstwerken. Surf naar m.me/thecrystalshipoostende om te starten.

Street art wandeling Roeselare

Ook in de Rodenbachstad Roeselare kan je een mooie 7 km lange wandeling maken.  Veel hoef je er niet voor te doen.  Je kan het plannetje bekomen bij de toeristische dienst van Visit Roeselare of hier makkelijk downloaden.  De wandeling brengt je langs de meest indrukwekkende murals in Roeselare: werken waar je letterlijk en figuurlijk niet naast kan kijken. Zo kom je onder andere voorbij de Slapende Vrouw van de Britse kunstenaar David Walker. Het kunstwerk werd in 2019 verkozen tot strafste street art van Vlaanderen. Naast grote muurschilderingen ontdek je kriskras doorheen de stad heel wat kleinere creatieve ingrepen.

Mini street art wandeling voor kinderen

Voor kinderen is er in Roeselare zelfs een mini-versie van de wandeling gekoppeld aan een street art fotozoektocht. De wandeling aangeduid op het plannetje met stippellijn is anderhalve kilometer lang , waarbij je onderweg tien fragmenten van kunstwerken moet vinden. Laat je echter niet vangen en zoek niet alleen naar de grote graffiti’s. De wandeling start en eindigt aan het Koers museum. Het is de plek bij uitstek waar jong en oud het wielervirus en de fietsmicrobe opdoen. En de ideale afsluiter van je bezoekje aan Roeselare.

Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Stefaan Bailleur & Visit Roeselare

Volg je ons reeds op Facebook,  Instagram  & Pinterest voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.