extremadura
Bestemming,  Spanje

Extremadura, de ongerepte Spaanse parel

Ooit al gehoord van Extremadura? Eerlijk! Wij tot vorige week ook niet. We hadden het geluk een meet en greet bij te wonen van Turismo Extremadura. Meteen wist de veelvuldigheid van deze ongerepte Spaanse parel ons te bekoren. Een streek met een bijna magische aantrekkingskracht, maar zonder twijfel een van de minst bekende toeristische regio’s in Spanje.  De regio dient het jaarlijks te doen met een handvol buitenlandse toeristen en vooral Spanjaarden. Stiekem hopen we een beetje dat jullie Extremadura over het hoofd zien.  Zodat we de geheimen van het land van schaapherders, kurkleveranciers en lekker eten in alle rust kunnen ontdekken en verborgen houden.

Broer en zus – cultureel erfgoed.

Ondanks de streek totaal niet gekend is, is Extremadura perfect en snel te bereiken via Lissabon of Madrid.  De regio ligt lepeltje-aan-lepeltje met het Portugese Alentejo , de streek die vorig jaar ons hart veroverde. Je zou gaan denken dat beide broer en zus zijn van elkaar.  Het landschap ademt er evenzeer rust uit, dankzij de talrijke velden met olijf- en kurkeikenbomen.  In het glooiend landschap kom je nu en dan een stil dorp tegen of laat je je bekoren door het historische bedevaartsoord Guadelupe.  Zonder het Unesco patrimonium van de provinciesteden Caçeres, Mérida of Badojoz daterend uit de tijd van de conquistadores te vergeten.

Paradijs voor wandelaars.

Als je van wandelen houdt is Extremadura een perfecte bestemming.  De winters zijn er mild en de eerste lente- & herfststralen zorgen voor voldoende warmte.  De hele streek is doorkruist met mooie wandelpaden.  De wandelpocket “ Walking In Extremadura”  laat je onder meer prachtige lustochten ontdekken in het “ Monfragué National Park”.  De bekendste wandelroute – de Ruta de la Plata of Zilverroute – voert uiteraard naar Santiago de Compostela.

Smikkelen

Extremadura staat  bekend voor zijn glooiende wijngaarden, de weilanden met de overheerlijke olijven, de prachtige kersenbloesems in de Jerte Vallei en niet te vergeten de zwarte Iberische varkens. De dieren lopen er vrij rond en smikkelen op de afgebakende rurale gronden van Dehesa uitsluitend eikels.  Je vindt er niet alleen de authentieke Iberische ham, maar evenzeer de Torta del Casar, een verrukkelijke schapenkaas en andere gastronomische schatten, zoals de La Vera paprika.

Wij kunnen alvast niet wachten om deze hemelse en veelbelovende bestemming te bezoeken.  En jullie?

Online kan je info vinden op Turismo Extremadura of via de Facebookpagina van de Toeristische dienst

© Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Turismo Extremadure & Visualhunt

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.