Expeditie Bulskampveld: kindvriendelijke wandellussen

Expeditie Bulskampveld

In Kruiskerke (Ruiselede) en Sint-Pietersveld (Wingene) opende het provinciebedrijf Westtoer de eerste twee wandellussen van Expeditie Bulskampveld. Het initiatief dient gezinnen of vrienden met jonge kinderen terug nar de natuur te brengen, waarbij ze op een avontuurlijke wijze de bossen van het Landschapspark Bulskampveld ontdekken. Dit najaar volgen er nog drie nieuwe wandellussen.

Avontuurlijke wandellussen

Met “Expeditie Bulskampveld ” gaat het om kindvriendelijke wandelroutes van 2,5 km vol klimtuigen en ontdekkingsspelletjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun gezelschap.  De wandellus in Kruiskerke start aan het geboortebos en slingert door het mooie Bruwaanbos en het Parochieveldbos.  Langs de “Expeditie Bulskampveld” staan zestien spelprikkels die het evenwicht en de durf van de jongsten op de proef stellen.  In Wingene omvat de wandellus het Sint-Pietersveld en de Vagevuurbossen. Hier zorgen 17 bosdieren voor originele opdrachten.

Duurzaamheid staat voorop

Expeditie Bulskampveld moet voor een soort mini-vakantie zorgen, weg van de dagelijkse sleur en de alomtegenwoordige smartphone of computer. Alle spelprikkels zijn gemaakt met duurzaam hout en met wat er in het bos te vinden is.  De mascotte van de Expedities is de stier. Bulskampveld of ‘Bulnas Campa’ betekent namelijk ‘veld van de stieren’. De stier toont de weg en geeft opdrachtjes in het bos.

Expeditie Bulskampveld

Ontdekkingskaart

Tegelijk met de lancering van Expeditie Bulskampveld is er een nieuwe ontdekkingskaart voor het Landschapspark. Daarop staat alle praktische informatie om het park te ontdekken. Aan de andere zijde vind je een overzichtskaart van het Landschapspark met daarop de natuurgebieden, unieke startplekken, routes en tal van doe-tips. De nieuwe kaart is een ideaal instrument om het grootste bosgebied van West-Vlaanderen te verkennen en  kan je gratis downloaden via www.landschapspark-bulskampveld.be . Er is tevens een papieren versie die je kan verkrijgen bij Westtoer of bij de diensten voor toerisme van Beernem, Wingene, Ruiselede, Oostkamp en Aalter.

Toekomst Expeditie Bulskampveld

In oktober wordt op Provinciedomein Bulskampveld een derde lus geopend. In het najaar krijgen ook Nieuwenhovebos in Oostkamp en Domein Menas in Sint-Maria-Aalter een Expeditielus met een eigen thema. Expeditie Bulskampveld zal zo uit vijf wandellussen bestaan binnen eenzelfde herkenbaar concept.

© Tekst Stefaan Bailleur –  foto’s Westtoer Toerisme Brugse Ommeland

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: