de gavers
Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

Doe-opdrachtenwandeling in provinciaal domein De Gavers

Het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen is sowieso reeds een wandelparadijs, rond een 20 ha grote waterplas. Het domein is dan ook de ideale startplaats voor gezinnen met kinderen en voor gepassioneerde wandelaars. Vanuit De Gavers leiden diverse wandelingen je naar de eyecatchers van de drie M-stad Geraardsbergen. Met drie M bedoelen we Muur, Manneken Pis en Mattentaart. Je kinderen vooruit krijgen tijdens de wandeling is niet steeds gemakkelijk. Met de doe-opdrachtenroute, is dit het wel. Op een speelse manier gaan je kinderen meteen wandelen.

Buitenbeentje doe-opdrachten

De buitenbeentje doe-opdrachten route bestaat uit een wandellus van 3,5 kilometer rond de Gaverplas en de Poelaertplas. Geen gezaag en geklaag te horen bij je kinderen, want onderweg worden tien leuke doe-activiteiten voorgeschoteld. Voor ouders een leuke manier om hun kinderen aan het wandelen te krijgen. De doe-opdrachtjes onderweg zijn er trouwens voor het ganse gezin. Ook mama en papa moeten beslist meehelpen. Een extra motivatie om je kinderen vooruit te krijgen tijdens de wandeling.  

Schrik dus niet als je binnenkort in de Gavers wandelaars in hun omgekeerde wereld plots achterwaarts ziet stappen. Mocht je gezinnen spontaan een treintje zien vormen waarbij enkel de machinist zijn of haar ogen open houdt, dan ook is dit heel normaal. Het is één van de acht doe-opdrachten die gezinnen probleemloos rond de vijver moeten loodsen.

Ravotten in nieuw speelbos

Halfweg de doe-opdrachtenroute werd een speelbosje aangelegd. Iedereen mag er klauteren, verstoppertje spelen, een kamp bouwen, ronddwalen op blote voeten of gewoon relaxen op een boomstam-stoel. Dankzij de aanleg van het speelbos zijn er in het domein vanaf nu twee speelzones.

100% coronaproof

Nog maar dan anders , zelfs nu het winter is, is het niet altijd simpel om je kinderen meer te laten bewegen. Met de doe-opdrachten route zijn er in De Gavers meer dan genoeg redenen om eropuit te trekken en te genieten van de buitenlucht en het domein. Je kan het kaartje voor de wandeling hier downloaden.

Spring eens buiten

Niet enkel De Gavers, maar alle Oost-Vlaamse provinciale domeinen hebben een mooi aanbod aan buitenactiviteiten die je coronaproof de winter door loodsen. Met de campagne ‘Spring eens buiten’ stimuleert de Provincie mensen om ook in deze periode van het jaar een frisse neus te halen. Inspiratie is te vinden op www.oost-vlaanderen.be/spring-eens-buiten

Praktisch

  • Afstand: 3.5 km
  • Gratis parking: je kan gratis parkeren op de voorziene parking van het Provinciale Domein De Gavers , Onkerzelestraat 295 te Geraardsbergen
  • Horecatip: Op het domein zijn er verschillende picknickbanken, rustbanken en grasvelden waar je terechtkunt. In normale tijden kan je ook terecht in het buffetrestaurant Restoga.

©  Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Provincie Oost-Vlaanderen

Volg je ons reeds op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

de gavers
Geen tijd om nu te lezen? Pin deze afbeelding voor later

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.