Bestemming,  Frankrijk

De troeven van de zonnige Franse Alpen

De regio Sud-Provence-Alpes-Côte d’Azur vormt het hele jaar door een prachtig decor voor een onvergetelijke wandelvakantie. Adembenemende landschappen, lokale specialiteiten en een uitgebreid sportaanbod: ontdek de zonnige troeven van de bestemming “Alpes French South”.

Parc National des Ecrins

Unieke belevenissen in beschermde natuurgebieden

« Alpes French South », dat is bovenal een uitzonderlijk natuurgebied ! Met twee nationale parken en talloze wandelingen is het een waar paradijs voor natuurliefhebbers.  Graag geeft wandelverhaal.be je een overzicht mee.

  • Het Nationaal Park Mercantour staat wereldwijd bekend voor de ‘Vallée des Merveilles’, met meer dan 40.000 gravures uit het bronzen tijdperk. Het nationale park – met het hoogste punt op 3.143 m – viert in 2019 zijn 40-jarig bestaan.
  • Het Nationaal Park Les Ecrins omvat 700 km wandelpaden. De unieke fauna en flora verklaren de kandidatuur van het park voor de UNESCO-werelderfgoedlijst in 2018, in samenwerking met Italië en Monaco.
  • Het Regionaal Park van Queyras en de bekende GR58, vormen een van de mooiste wandelroutes van Frankrijk! De hele lus afleggen duurt normaal 6 dagen, maar varianten maken 3- en 10-daagse trektochten ook mogelijk. Een unieke kans om de schoonheid en diversiteit van de valleien van Queyras te ontdekken.
  • Uniek in Europa: de ‘Refuges d’Art’ in het UNESCO-geopark Haute-Provence. Het geopark is een waar openluchtmuseum waar cultuur en natuur hand in hand gaan. Een 150 km lange wandelroute doorkruist het prachtige geologische reservaat van Haute-Provence en slingert langs kunstwerken van de Britse kunstenaar Andy Goldsworthy. Nood aan een tussenstop of een bed voor de nacht? Rust uit in een van de zeven  ‘Refuges d’Art’ op het parcours, bijzondere kunstzinnige plekken in de natuur.

Meer info over deze prachtige Franse vakantieregio vind je op www.tourisme-alpes-haute-provence.com/

© Tekst Stefaan Bailleur

Volg me verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.