moselstei
Bestemming,  Duitsland,  Europa,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

De Moselsteig: wandelen langs wijngaarden

Steile wijnhellingen in terrasvorm, schilderachtige wijnteeltdorpjes in prachtige valleien, imposante kastelen en Romeinse monumentale bouwwerken. Welkom op de Moselsteig! Met zijn 365 kilometer is de wandelroute een van de langste en tegelijk een van de meest afwisselende Premium-wandelroutes in Duitsland.

Verrassend, uitdagend , meeslepend

Over 24 dagetappes loopt de Moselsteig vanaf Perl aan de Duits-Frans-Luxemburgse grens langs de Moezel tot de Duitse monding bij Koblenz.  Wouden en wijngaarden wisselen er elkaar af met rivierdalen en spectaculaire uitkijkpunten.  Het geheel zorgt ervoor dat de Moselsteig verrassend, uitdagend en af en toe ook meeslepend is. Landschappelijke en culturele hoogtepunten zoals de steilste wijnberg van Europa: de Bremmer Calmont, het UNESCO-werelderfgoed in Trier, schilderachtige dorpjes zoals Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell (Moezel) en Cochem, plus schitterende kastelen zoals de burcht Eltz, liggen direct aan de wandelroute.

moselsteig

Een wandelpad vol hartstocht

Zeker in de herfst zijn de duizelingwekkend steile wijnbergen en -terrassen een lust voor het oog. Het landschap kleurt dan goudgeel en met wat geluk zie je de wijnboeren hun druivenoogst binnenhalen. Unieke beelden die je niet alleen ervaart op de 24 Moselsteig-etappen zelf, maar eveneens op de  Waar gastvrijheid, traditie is

Bij wandelen hoort lekker eten en een goede nachtrust.  De romantische wijndorpen langs de Moselsteig bieden een ruime keus aan wandelvriendelijke en kwaliteitsvolle accommodaties. Je kan er steevast terecht voor een kleine pauze, een maaltijd of een heerlijke overnachting. Talrijke bedrijven bezitten het kwaliteitslabel ” Qualitätsgastgeber Wanderbares Deutschland “.  Een certificaat dat zich volledig toespitst op de behoeften van wandelaars met voordelige arrangementen of een aantrekkelijk dienstenpakket. Denk bijvoorbeeld aan wandelen zonder bagage , gelegenheid tot het laten drogen van de kledij en de uitrusting , lunchpakketten, wandelkaarten en informatie over de Moezel.

moselsteig

De tochten-app & stempelkaart

Je kan het traject van de Moselsteig met zijn zijsprongen en droompaden ook vinden in de tochten-app van de deelstaat Rijnland-Palts. De app voorziet de wandelaar van route- en etappebeschrijvingen, bezienswaardigheden onderweg , overnachtingsmogelijkheden en de horecabedrijven langs de wandelroute.  Met de Moselsteig Stempelpass kan je voor iedere etappe die je aflegt bij het toerismebureau van je etappeplaats een stempel bekomen. Voor 16 stempels wacht je een kleine verrassing, wie 24 stempels bij elkaar wandelt neemt deel aan de Moselsteig loterij.

Meer informatie kun je vinden op www.moselsteig.de

© Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s Mosellandtouristik

Volg je ons reeds op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal ? Doe het nu!

moselsteig

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.