Tiroler Zugspitz Arena
Europa,  Oostenrijk,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

De mooiste winterwandeling in Tiroler Zugspitz Arena

In de Tiroler Zugspitz Arena kan je de mooie wandelingen maken. In een vorig wandelverhaal geven we jullie enkele tips mee voor herfstwandelingen. Maar ook in de winterperiode is wandelen populair. Gewoon op je wandelschoenen of sneeuwschoenen. Je kunt ook gaan wandelen met een lama, door een dikke laag poedersneeuw. Hier vind je de prachtigste paden in de ongerepte natuur. Je loopt door het romantische winterlandschap met de indrukwekkende bergen van de Zugspitze op de achtergrond waar je ook nog eens kans maakt om wild te spotten. Met sneeuwschoenen aan zak je niet weg in de sneeuw.

Lama wandelen

Wat dacht je van een lama- of alpacawandeling? De alpaca en lama krijgt ook in onze contreien steeds meer bekendheid doordat er steeds meer kweekboerderijen komen. En zodoende ontstonden er alpaca- en lamawandelingen. Een wandeling met deze unieke rustbrengers houdt in dat je eerst kennis maakt met de dieren. Je leert hun gewoontes kennen en heel wat info over wie die donzige beestjes wel zijn. Voor wie deze dieren in de Tiroler Zugspitz Arena deze winter graag beter wil leren kennen kan terecht bij alpaca-fluisteraar Heidi Hofherr in het dorp Biberwier. Je trekt anderhalf uur lang met de alpaca’s door de besneeuwde natuur. De rondleidingen met Heidi en haar dieren vinden regelmatig plaats volgens de evenementenkalender en kunnen ook individueel worden geboekt.

Sneeuwschoenwandelen kan iedereen

Iedereen die kan wandelen, kan ook sneeuwschoenwandelen. Het is even wennen maar op sneeuwschoenen loop je eigenlijk zo weg. Je kunt de tochten zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Weg van de geprepareerde pistes kraakt de sneeuw onder je voeten en ontdek je witte toppen. De sneeuwschoen heeft een groter oppervlak dan de zool van je wandelschoen. Daardoor zak je niet bij elke pas diep weg in de sneeuw. Je voet zit alleen aan de voorkant vast aan je sneeuwschoen. Doordat de achterkant loszit kun je min of meer normaal lopen. Zo wandel je dwars door het landschap, op afgelegen wegen, in de kniehoge sneeuw. Bezoek tijdens je verblijf in de Tiroler Zugspitz Arena ook eens de schilderachtige dorpjes EhrwaldLermoosBiberwierBerwangBichlbachHeiterwang am See of Namlos.

Genieten in gezellige berghutten

Na een sportieve inspanning volgt natuurlijk een stop voor de inwendige mens. De vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena bieden alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, stevige regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s. De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en wintercampings waar je heerlijk kunt verblijven. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

Meer informatie kan je vinden op www.zugspitzarena.com/nl.

Tekst: Stefaan Bailleur / Foto’s: Tiroler Zugspitz Arena – C. Jorda

Volg je ons reeds op Facebook,  Instagram  & Pinterest voor je dagelijkse portie wandelverhaal?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.