mooiste wandelroutes Duitsland
Bestemming,  Duitsland,  Europa,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

De mooiste wandelroutes van Duitsland 2020

De mooiste dag & meerdaagse wandelingen van Duitsland 2020 zijn bekend! Afgelopen jaar zocht het Duitse blad Wandermagazin voor de zeventiende keer naar de mooiste wandelroutes van Duitsland. Meer dan 35.000 wandelliefhebbers brachten dit jaar hun stem uit, waarbij ze konden kiezen uit twee categorieën: meerdaagse wandeltochten en eendaagse wandeltochten.

Meerdaagse wandeltochten

Duitsland is een wandelparadijs. Met meer dan 200.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden is er voor elk type wandelaar wel een geschikte wandelroute. Benieuwd naar de drie mooiste meerdaagse wandeltochten van Duitsland? Lees dan snel verder.

Plaats 3: Wispertaunussteig
© Robert Carrera

Een marathon voor de zintuigen, zo kan je de Wispertaunussteig het best omschrijven. De 44,2 km lange en bijzonder gevarieerde wandelroute verbindt de twee UNESCO-werelderfgoed sites Limes en het Boven Midden-Rijndal. Je vat de wandelroute aan in het rustige bosgebied van de Taunus aan de bron van de Wisper-rivier. Dromerig wandel je door lieflijke weilanden en geurige bossen met kreupele eiken en oude pijnbomen richting de Rijn. Onderweg zal de pittoreske Wispersee je weten te inspireren. Hierna gaat het verder over rotsachtige bergruggen en geweldige uitzichten, zoals die van de Geroldsteiner Tor of het Dichschieder-Tor. Op de tweede dag slingert de Wispertaunussteig op en neer door het spannende Rheingau-reliëf. Je wandelt vaak over smalle paadjes. Tot het indrukwekkende plateau in het natuurgebied Nollig met een fantastisch uitzicht op de Rijn wordt bereikt. Het is niet ver van hier naar de oevers van de Rijn in Lorch.

Plaats 2: Donau-wald Wanderweg
mooiste wandelroutes Duitsland
© Donautal-Aktiv e. V. / Jenny Kwittung

De Donau-wald wandelweg kan je beslist bestempelen als het vlakste premium-wandelpad van Duitsland. Een pad voor fijnproevers. Met bijna geen hellingen begeleid de rivierdame, de wandelaars door de Zwabische Donau-vallei. Vijf dagen lang gaat het door prachtige, stille en weelderige groene alluviale bossen. Je wandelt altijd heel dicht bij het water van de Donau, dat bij zonsopgang nog steeds is gehuld in een mystieke sluier van mist, om vervolgens trots te glinsteren in het daglicht. Duik erin, laad uw batterijen op en geniet van de stilte – de DonAUwald-wandelroute staat voor bijzonder ontspannen en groen wandelplezier, niet in de laatste plaats vanwege de handige treinverbinding met alle etappeplaatsen.

Plaats 1 : Panoramaweg Baden-Baden, de terechte winnaar
© Baden-Baden Kur und Tourismus GmbH

De Panoramaweg Baden-Baden wist in 2004 reeds de titel “wandelpad van het jaar” te winnen, maar op dat moment was er geen publieke stemming. Des te indrukwekkender is het dat de wandelaars deze vierdaagse etappe-tour rond Baden-Baden opnieuw collectief hebben verkozen tot de mooiste wandelroutes van Duitsland. In het uiterste noorden van het Zwarte Woud combineert het op een fantastische manier de achtergrond van het mooie kuuroord in de vallei en het gevarieerde landschap van het Zwarte Woud. Steile hellingen rijzen links en rechts boven de stad uit, rotsen steken de lucht in en bossen strekken zich uit tot in de lucht. En keer op keer openen zich uitzichten op het kuuroord in de schoot van het Zwarte Woud. De ongeveer 45 km lange tocht kan, afhankelijk van uw smaak, in twee, drie of vier etappes worden gestapt. Ook met het openbaar vervoer zijn alle startlocaties goed te bereiken.

Volg je ons reeds op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal ?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.