De leukste kerstwandeling

De sfeervolste periode van het jaar komt er weer aan met gezellige kerstmarkten overal in het land. Glühwein, reuzegrote kerstbomen, vuurkorven of jeneverkraampjes spreken toch boekdelen.  Er is niks zaliger dan bij het invallen van de duisternis , de feeërieke kerstsfeer op te snuiven.  Maar weet je dat dit ook kan gecombineerd worden met een aantal toffe wandelingen ?

Kerstwandeling

In de meeste Vlaamse grootsteden tref je tegenwoordig een kerstmarkt.  Heerlijk om een gezellig weekendje weg te plannen in combinatie met een leuke kerstwandeling. Wandelverhaal.be bundelde voor jullie de mooiste en leukste georganiseerde wandelingen in Vlaanderen.

44886510551_1cf6c67493_z.jpg

Gent by Night

Gent by Night is een sfeervolle avondwandeling in het historische hart van Gent.  Bij valavond gullen de straten, kleurrijke pleinen en gebouwen zich in een artistiek licht en sfeerspel.  Op de Gentse winterfeesten en de prachtige kerstmarkt met meer dan 150 kraampjes tref je de magische wereld om elke hoek, zaligheden bij elk chalet , een glimlach op ieders gezicht.

Info : www.florastappersgent.beFacebookpagina

Oudenaarde in Kerstsfeer

Op en rond de Grote Markt van Oudenaarde valt altijd wel iets te beleven. Met de kerstperiode in zicht kijkt Hanske de Krijger vanop de nok van het stadhuis uit op de warme gloed van een 40-tal kraampjes.  Tijdens Oudenaarde in Kerstsfeer, staan cultuur en natuur centraal. Deze sfeervolle wandeling brengt je niet alleen door het cultuurhistorische stadscentrum , maar evenzeer door de groene long aan de rand van de Vlaamse Ardennen stad.

Info :  www.hanskedekrijger.be

Gouden Carolus Christmaswandeling

Een gezellige, sfeervolle kerstwandeling in het hartje van de stad Mechelen?  Doe mee aan de Gouden Carolus Christmas wandeling. Onder het motto, ‘Mechelen in kerstsfeer en in den doenker’, maak je een wandeling doorheen de historische versierde binnenstad. De route loopt o.a. over het binnenplein van Brouwerij Het Anker waar je een moment kan verpozen bij de Levende Kerststal en genieten van een Gouden Carolus Christmas of ander lekkers aan de verschillende eet- en drankstandjes.

Info : www.opsinjoorke.be

Antwerpen in de winter

Laat je deze winter onderdompelen in de Antwerpse kerstsfeer.  Tijdens de winterwandeling kom je langs unieke locaties van ‘t Stad, ga je op avontuur in de voetsporen van Nello & Patrasche en ontdek je het bijzondere karakter van winters Antwerpen. Aan een van de talrijke knusse kraampjes op de kerstmarkt kan je genieten van opkikkertje, het reuzenrad , tubing of schaatsplezier.  Vanop het dakterras van het Mas geniet je van een enig uitzicht over Antwerpen. De start van deze wandeling is daarenboven gelegen aan de aanlegsteigers van de Flandria rederij.

Info: Antwerpen in de winter

kerstwandeling

Leuven eeuwenoud springlevend

Geen enkele Vlaamse stad spreekt meer tot de verbeelding dan Leuven. Wandel mee door het rijke historische patrimonium van de universiteitsstad. De Leuvenaar is niet alleen trots op zijn verleden , maar evenzeer op de moderne en actieve hoofdstad van Vlaams-Brabant.  Zeker niet te missen is de Leuvense Kerstmarkt.  Er zijn talrijke standjes met lekkernijen, drankjes en originele cadeaus. Je kan er ambachtslui aan het werk zien, er is het sparrenbos voor de allerkleinsten, de kusbrug met maretak voor de verliefde koppeltjes.

Info: www.wsp.be 

Kerstsfeer in Sint-Truiden

Ontdek de pracht van Haspengouw en Sint-Truiden tijdens deze unieke kerstsfeerwandeling.  Je wandelt langsheen de bezienswaardigheden van de stad: de mooie grote Markt met het stadhuis, de O.L.Vrouwkerk, de abdijtoren, het stadspark, het Begijnhof en het Speelhof. De sfeervolle wandeling kan je afsluiten op de kerstmarkt, je vind er leuke houten chalets met originele en lokale cadeautjes.

Info: www.aviatsinttruiden.be

In een eerder wandelverhaal bundelden we reeds de 5 populairste West-Vlaamse eindejaarswandelingen. 

© Tekst Stefaan Bailleur –  Coverfoto Stad Gent – Dienst Toerisme Bas Bogaerts

Lees eveneens:  Kortrijk gedompeld in een feeëriek feestgedruis

Volg ons eveneens verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Bewaar op Pinterest

kerstwandelingen

Eén antwoord op “De leukste kerstwandeling”

  1. Leuke tips voor aankomende kerstperiode! Ik ben gek op kerst en zou graag nog eens naar Gent gaan, is alweer een tijdje geleden 😉

    Groetjes Melissa

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.