Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelweetjes

De leukste kerstwandeling in Vlaanderen

De sfeervolste periode van het jaar komt er weer aan met gezellige kerstmarkten overal in het land. Glühwein, reuzegrote kerstbomen, vuurkorven of jeneverkraampjes spreken toch boekdelen.  Er is niks zaliger dan bij het invallen van de duisternis , de feeërieke kerstsfeer op te snuiven.  Maar weet je dat dit ook kan combineren met een toffe kerstwandeling ?

In de meeste Vlaamse grootsteden tref je tegenwoordig een kerstmarkt.  Heerlijk om een gezellig weekendje weg te plannen in combinatie met een leuke kerstwandeling. Wandelverhaal.be bundelde voor jullie de mooiste en leukste georganiseerde wandelingen in Vlaanderen.

Gent by Night

Gent by Night is een sfeervolle avondwandeling in het historische hart van Gent.  Bij valavond gullen de straten, kleurrijke pleinen en gebouwen zich in een artistiek licht en sfeerspel.  Op de Gentse winterfeesten met gezellige chalets, het reuzenrad, de vele eet- en drankstandjes tref je de magische wereld om elke hoek, zaligheden bij elk chalet , een glimlach op ieders gezicht.

Info : www.florastappersgent.beFacebookpagina

Brugge Binnenste Buiten

Brugge ziet er extra magisch uit tijdens de kerstperiode. Het schone Venetië van het Noorden op een andere manier ontdekken kan tijdens Brugge binnenste buiten.  Je komt langs de mooiste monumentale plekjes van Brugge maar evenzeer voorbij minder gekende fraaie parken, smalle steegjes en Middeleeuwse woonwijken. Apotheose vormt Wintergloed, een prachtige lichtbelevingswandeling. Acht iconische plekjes in Brugge zijn feeëriek versierd met imposante lichtinstallaties.

Info: www.brugscheglobetrotters.be

Oudenaarde in Kerstsfeer

Op en rond de Grote Markt van Oudenaarde valt altijd wel iets te beleven. Met de kerstperiode in zicht kijkt Hanske de Krijger vanop de nok van het stadhuis uit op de warme gloed van een 40-tal kraampjes.  Tijdens Oudenaarde in Kerstsfeer op 26 december, staan cultuur en natuur centraal. Deze sfeervolle wandeling brengt je niet alleen door het cultuurhistorische stadscentrum , maar evenzeer door de groene long aan de rand van de Vlaamse Ardennen stad.

Info :  www.hanskedekrijger.be Oudenaarde in Kerstsfeer

Gouden Carolus Kerstwandeling

Een gezellige, sfeervolle kerstwandeling in het hartje van de stad Mechelen?  Doe mee aan de Gouden Carolus kerstwandeling op 17 december. Onder het motto, ‘Mechelen in kerstsfeer en in den doenker’, maak je een wandeling doorheen de historische versierde binnenstad. De route loopt o.a. over het binnenplein van Brouwerij Het Anker waar je een moment kan verpozen bij de Levende Kerststal en genieten van een Gouden Carolus Christmas of ander lekkers aan de verschillende eet- en drankstandjes.

Info : www.opsinjoorke.be

kerstwandeling

City Walk Leuven

Geen enkele Vlaamse stad spreekt meer tot de verbeelding dan Leuven. Tijdens deze City Walk op 10 december wandel je door het rijke historische patrimonium van de universiteitsstad. De Leuvenaar is niet alleen trots op zijn verleden , maar evenzeer op de moderne en actieve hoofdstad van Vlaams-Brabant.  Zeker niet te missen is de Leuvense Kerstmarkt.  Er zijn talrijke standjes met lekkernijen, drankjes en originele cadeaus. Je kan er ambachtslui aan het werk zien, er is het sparrenbos voor de allerkleinsten, de kusbrug met maretak voor de verliefde koppeltjes.

Info: www.wsp.be

In een eerder wandelverhaal bundelden we reeds de 5 populairste West-Vlaamse eindejaarswandelingen. 

© Tekst Stefaan Bailleur –  Coverfoto Stad Gent – Dienst Toerisme Bas Bogaerts

Lees eveneens:  Kortrijk gedompeld in een feeëriek feestgedruis

Volg ons eveneens verder op Instagram , Facebook & Pinterest voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

kerstwandelingen
Geen tijd om nu te lezen? Pin deze afbeelding voor later.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.