plastuit
Wandelinspiratie,  Wandelspullen

De herbruikbare plastuit: de oplossing voor vrouwen

Help, ik moet plassen.

Ja, voor mannen is het gemakkelijk.  Steeds horen we het weer. En het klopt nog ook.  Bij een lange wandeling in de natuur is het voor mannen veel eenvoudiger dan voor vrouwen. Waar we het over heb? Over plassen in de natuur. Gelukkig biedt een herbruikbare plastuit de oplossing.

Papieren zakdoekjes

Wij mannen doen het gewoon eventjes tegen een boom. Broek openritsen, een deuntje fluiten, plassen maar. Waarna we het boeltje weer inpakken en lustig verder wandelen. Van een papiertje voor de laatste druppel is helemaal geen sprake. Voor vrouwen zit het allemaal even wat anders in elkaar. Hurkend plassen gaat gepaard met spetters op de kledij en de schoenen. En die laatste druppel willen ze beslist niet in hun slipje. Daarom hebben ze altijd wel een pakje papieren zakdoekjes in de rugzak. Om die laatste druppels droog te vegen.

Niet doen.

Waarom ze vervolgens die tissues in de vrije natuur achterlaten ergert mij ten zeerste. Om de plek te markeren van hun plasje, zoals de dieren?  Nee toch!  Papier verteert toch? Ooit ja, maar dat afbreken kan wel héél lang duren. En ondertussen liggen de wandelpaden dik bezaaid met witte markeringsdoekjes. Ze zouden het doekje na gebruik toch naar huis kunnen meenemen of in de eerstvolgende afvalbak kunnen deponeren. Maar nee, het gewoon laten liggen waar het valt is veel makkelijker. Soms kom je op een plek, waar heel veel papiertjes liggen. Alsof de vrouwenclub allemaal gelijktijdig moest plassen. Niet doen dus!

Uixi-opbergzakje
De UIXI is de herbruikbare plastuit voor dames

Plassen als een vent, eindelijk

In onze zoektocht om de afgestroopte vrouwen wandelbroek droog te houden ontdekten we laatst de herbruikbare plastuit. Een wat? Een trechter in de vorm van een soort penis, meer is het niet. Maar wel ene die de vrouw helpt om al staande te plassen. Plassen als een vent, eindelijk! Je kan hem overal meenemen:  op vakantie, je avontuurlijke wandelingen, naar een concert en zelfs in de auto voor onderweg. Dan komt de plastuit als een zegening. Hij is makkelijk in gebruik. Na gebruik spoel je er een beetje water door en berg je hem op in een speciaal etui. Eenmaal thuis spoel je hem grondiger af en gaat hij in de rugzak voor de volgende keer.  En als we de vrouwen mogen geloven : een machtig gevoel, die vrijheid.

9200000084275269_1
De WoPeeh plastuit is speciaal ontworpen voor actieve en praktische vrouwen

Schoon en hygiënisch

Er zijn meerdere modellen op de markt. Ieder merk hanteert wel zijn eigen vorm en allen beweren dat hun model het meest vrouwvriendelijk is. Wat herbruikbare modellen betreft zijn de volgende de meest verkochte in de Benelux.

  • De WoPeeH  plastuit is gemaakt van kunststof en bestaat uit twee delen. Bij gebruik moet je de twee delen in elkaar schuiven. Hij is betrouwbaar, bovenal ook herbruikbaar en eenvoudig schoon te maken.
  • De UIXI plastuit is wellicht de meest duurzame en gemaakt van polymeren. Het model bestaat uit één geheel met een zeer hoge dichtheid, waardoor er geen restjes en geurtjes achterblijven en bacteriën zich niet kunnen hechten. Hoe vaak je de UIXI plastuit ook gebruikt, hij blijft schoon en hygiënisch! UIXI steriliseren? Dat kan gemakkelijk door deze even in kokend water te leggen. Het materiaal is vriendelijk voor je huid en door het gepatenteerde ontwerp is UIXI gemakkelijk te plaatsen en sluit het precies aan daar waar nodig.

Waar te koop?

De UIXI plastuit is verkrijgbaar in acht leuke kleuren en via de UIXI website te koop voor € 19,95. Dit is inclusief een waterdicht opbergzakje.

De WoPeeh kost € 15,00 en is verkrijgbaar in vijf verschillende kleurtjes via de WoPeeh-webshop

@Coverfoto : Frank de Winter –  Foto’s UIXI & WoPeeh

Volg je ons reeds op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal ? Doe het nu!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.