Wandelinspiratie,  Wandelspullen

De Biergids: wandelen en bierbeleving

Naast wandelen hou ik van een lekker streekbiertje. Toch niks leuker dan je fikse wandeling af te sluiten op een gezellig terras van een authentiek biercafé.  Twee jaar geleden zag Plan Bier het levenslicht in de Vlaamse Ardennen.  De combinatie van een wandeling of fietsroute gelinkt aan de beleving van onze biercultuur werd een grandioos succes. Al snel volgden de regio Scheldeland en de regio Waasland het voorbeeld van de Vlaamse Ardennen. 

Met de lancering van de toeristische Biergids zet Toerisme Oost-Vlaanderen de provincie verder in de kijker als top-bierbestemming. De gids is de kers op de taart ( of eerder de kroon op de fles) voor het succesvolle project Plan Bier.

de biergids

De Biergids

Biergids moet je zien als een toeristische gids van 110 pagina’s, boordevol praktische informatie. Fietsers en wandelaars worden getrakteerd op vijf originele fietsroutes mooi verdeeld over de vijf Oost-Vlaamse regio’s én een wandelroute in Gent.  In de gids tref je actuele informatie over alle Oost-Vlaamse brouwerijen en bierstijlen, en de beste toogtips van notoire bierkenners. De pocketgids hoef je eigenlijk niet mee te nemen onderweg.  Een uitdrukbaar “bierkaartje” met het knooppuntentraject loodst je feilloos langs je wandeling of fietsroute.

De website van Plan Bier houdt je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en komende evenementen. Je treft er eveneens negen leuke bierwandelroutes die je via de gpx-track kan downloaden op je gps. Als perfecte extra beschikt iedere regio over een gratis Plan Bierkaart versie met diverse fiets- en wandelroutes.  De Biergids en de drie bierkaarten kan je via Toerisme Oost-Vlaanderen bestellen voor de prijs van € 9,95.  Talrijke brouwerijen kan je op een vaste datum ook bezoeken.

Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s  Toerisme Oost-Vlaanderen

Ik ben alvast benieuwd naar jullie favoriete bierwandelroute en streekbiertje? Het mijne vind je in de Vlaamse Ardennen :-)

Volg me voor een dagelijkse update vol wandel- en reiservaringen op Instagram en Facebook!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.