De Biergids: wandelen en bierbeleving

Naast wandelen hou ik van een lekker streekbiertje. Toch niks leuker dan je fikse wandeling af te sluiten op een gezellig terras van een authentiek biercafé.  Twee jaar geleden zag Plan Bier het levenslicht in de Vlaamse Ardennen.  De combinatie van een wandeling of fietsroute gelinkt aan de beleving van onze biercultuur werd een grandioos succes. Al snel volgden de regio Scheldeland en de regio Waasland het voorbeeld van de Vlaamse Ardennen. 

Met de lancering van de toeristische Biergids zet Toerisme Oost-Vlaanderen de provincie verder in de kijker als top-bierbestemming. De gids is de kers op de taart ( of eerder de kroon op de fles) voor het succesvolle project Plan Bier.

biergids (1)

Biergids moet je zien als een toeristische gids van 110 pagina’s, boordevol praktische informatie. Fietsers en wandelaars worden getrakteerd op vijf originele fietsroutes mooi verdeeld over de vijf Oost-Vlaamse regio’s én een wandelroute in Gent.  In de gids tref je actuele informatie over alle Oost-Vlaamse brouwerijen en bierstijlen, en de beste toogtips van notoire bierkenners. De pocketgids hoef je eigenlijk niet mee te nemen onderweg.  Een uitdrukbaar “bierkaartje” met het knooppuntentraject loodst je feilloos langs je wandeling of fietsroute.

bierverhalenfietsroute_uitneembaar

Oost-Vlaanderen bruist van het bier: vandaag telt de provincie liefst 30 brouwerijen en evenveel bierfirma’s. Met meer dan 1000 leuke cafés kost het de fervente wandel-, fietsrecreant en bierliefhebber niet al te veel moeite om aan zijn trekken te komen.  De Biergids is dan ook een ‘must have’ die de meest authentieke als hipste biercafés aan bod laat komen. overzicht-plan-bier-campagne-stand-van-zaken-oktober-2016-2-638.jpg

De website van Plan Bier houdt je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en komende evenementen. Je treft er eveneens negen leuke bierwandelroutes die je via de gpx-track kan downloaden op je gps. Als perfecte extra beschikt iedere regio over een gratis Plan Bierkaart versie met diverse fiets- en wandelroutes.  De Biergids en de drie bierkaarten kan je via Toerisme Oost-Vlaanderen bestellen voor de prijs van € 9,95.  Talrijke brouwerijen kan je op een vaste datum ook bezoeken.

Tekst Stefaan Bailleur – Foto’s  Toerisme Oost-Vlaanderen

Ik ben alvast benieuwd naar jullie favoriete bierwandelroute en streekbiertje? Het mijne vind je in de Vlaamse Ardennen 🙂

Volg me voor een dagelijkse update vol wandel- en reiservaringen op Instagram en Facebook!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.