Wandelinspiratie,  Wandelspullen

BRBL wandelsokken: prijs-kwaliteit top

Bij wandelen hoort een leuke outfit.  Nauw leuk … je kan je uiteraard zo gek gaan kleden als mogelijk, spulletjes aantrekken die je bovenal tof vindt.  Maar zitten die wandelattributen en kledij dan wel altijd comfortabel ? Als je  immers regelmatig gaat stappen , is het belangrijk om naast goede wandelschoenen ook passende wandelsokken aan te trekken.   Waterdichtheid , zweet afwerend, optimaal ondersteunend , beschermend tegen blaren …  het zijn de factoren waar je rekening mee dient te houden. En dan zijn de BRBL wandelsokken prijs-kwaliteit TOP.

Wandelen populair in Vlaanderen

Op de Vlaamse markt zijn er talrijke outdoor- en gespecialiseerde zaken in wandelkledij.  Allen zullen je wellicht met open armen ontvangen en de professionele informatie meegeven volgens uw wandelwensen. Wandelen in Vlaanderen wordt met de dag populairder. Geen week gaat voorbij en je leest wel ergens een artikel dat wandelen bovenal de gezondheid bevordert. Iedereen kan het, gewoon voetje voor voetje , stap per stap.

16508807_1410947835641831_7331803201720160144_n.jpg

Bij wandelschoenen horen goede sokken

Vaak lees ik of hoor ik zeggen : “ buiten een paar wandelschoenen heb je niet veel nodig om te wandelen “.  Mijn inziens toch een misvatting.  Als fanatieke wandelaar heb je niet alleen goede wandelschoenen vandoen. Bij wandelschoenen horen ook wandelsokken. Niet zomaar wandelsokken, wel comfortabel zittende paren. Keuzes en kleurtjes zijn er in overvloed. Je hebt sokken die snel drogen, andere die niet te snel stinken. Daarnaast zijn er sokken die warm lopen en nog andere die juist koel aanvoelen. Je hebt zelfs linkse en rechtse wandelsokken. Allemaal met een reden … de hoge eis van de wandelaar.

Drie jaar terug ging ik op zoek naar MIJN wandelsokken. Want ook dit is voor iedereen anders. Jaren liep ik met bekende merken aan de voeten.  Nogal prijzig in de gedachte dat goede kwaliteit zijn prijs had.  Toch liep het vaak mis. Slijtage aan de hiel, verhitting aan mijn teenkussentjes,  blaren of zwetende voeten … het waren de kleine kwaaltjes waarmee ik af te rekenen had.

Geïnspireerd bij de beren

Tot die bewuste dag.  Het was een hete lentedag.  Mijn voeten voelden helemaal niet verhit aan, mijn sokken dropen niet van het zweet.  Professioneel had ik toevallig enkele maanden eerder kennis gemaakt met BRBL, een nieuw bedrijf op de kousen- en thermisch ondergoedmarkt.  Hun wandelsokken zijn geïnspireerd bij de beren.  Dank zei hun unieke lagencombinatie van huid en wol kunnen beren immers overleven in de meest extreme en veeleisende natuurlijke omstandigheden.

16711965_1410947628975185_8674744252449445008_n.jpg

Zo ook de wandelsokken van BRBL!  Intussen stap ik al ettelijke jaren met mijn eerste paar BRBL wandelsokken.  Het klinkt wellicht raar in de oren, maar het is de pure waarheid. Terwijl ik andere bekendere merken door wrijving na een tijdje gewoon stuk liep, blijven de BRBL sokken hun kwaliteit behouden. Zelf na intens gebruik, talrijke wasbeurten en kilometers is het me opgevallen dat de sokken minder wrijving veroorzaken. De sokken blijven daarnaast ook hun elasticiteit en pasvorm behouden. Plaats ze alleen niet in de droogtrommel … een onoplettendheid mijnentwege zorgde immers voor kleinere exemplaren.  Alle sokkenmerken raden immers aan de kousen op te hangen aan je droogrek en niet in de machine.

Bearzones en Beartubes

BRBL koos ervoor om een kwaliteitsvolle sok aan te bieden op basis van natuurlijke materialen als Merino-wol in combinatie met de zogenaamde Bearzones en Beartubes.  Een slimme technologie waarbij de sokken op een functionele manier worden geweven tot een soort band die je bewegingen volgt en elastisch is.  Hierdoor wordt het vocht sneller weggeleid en afgevoerd waardoor je minder kans maakt op blaren en onaangename geurtjes.

Het meest vervelende aan sokken vind ik de irriterende naden ter hoogte van de tenen.  Bij BRBL vind je de naad aan de buitenkant van de sokken. Voor mij alvast één van de grote pluspunten.

Drie soorten BRBL wandelsokken

De BRBL wandelsokken zijn onderverdeeld in drie verschillende niveaus, volgens de ‘beren-geïnspireerde’ eigenschappen die ze bezitten :

BRBL Touch is het basisniveau voor gewone, dagdagelijkse (sport)activiteiten. Het biedt een hoog draagcomfort met vochtregulerende eigenschappen, een betere oxygenatie en versterkte gebieden voor minder wrijving tussen huid en weefsel.

BRBL Adapt is het gemiddelde niveau voor de meer geavanceerde en zwaardere uitdagingen. Het biedt een stevigere bescherming en blaarpreventie + antibacteriële eigenschappen.

BRBL Shield is geschikt voor gespecialiseerde outdoor activiteiten met grote uitdagingen in onvoorspelbare omgevingen. De extra versterkte delen verbeteren het uithoudingsvermogen en de controle tijdens zware activiteiten. De Thermo Cool technologie houdt de voeten warm als het koud is en koel als het warm is.

Bron www.brbl-apparel.com

Uitgetest

De voorbije jaren testte ik inmiddels de verschillende niveaus uit en ze bevallen me allen nog steeds. De uitgeteste sokken zijn Bjorn ( niveau Touch ), Atlas en Kodiak ( niveau Adapt) en Grizzly (niveau Shield). Gezien ik vooral met hoge wandelschoenen stap – ook in de zomer – geniet de KODIAK mijn voorkeur omwille van hun duurzaamheid en hogere percentage Merinowol.  De kortere ATLAS serie kan ik ten stelligste aanbevelen bij joggers en loopschoenen.  In de winter stap ik hoofdzakelijk met de GRIZZLY  daar ze langer zijn en de voeten warm houden op koude dagen.

In België worden de BRBL kousen ingevoerd door Dubois NV, een invoerder/groothandel van verschillende wandelschoenen en kledij.  Het is wat zoeken naar verkooppunten in Vlaanderen. Onder andere op de webshop van Wandelsport Vlaanderen wordt het merk aangeboden tegen heel concurrentiële prijzen.  Leuk is dat voor elk verkocht paar tien eurocent wordt doorbetaald naar het World Animal Protection fonds ter bescherming van de bruine beer.

Of om het met de slogan van BRBL te zeggen … ” make it bearable”.

© Tekst Stefaan Bailleur –  Photo BRBL Apparel

Welke zijn jullie favoriete wandelsokken? Ik ben alvast benieuwd naar jullie bevindingen.

Volg je ons reeds op Instagram, Facebook & Pinterest voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.