Leuke Kerstwandelingen in West-Vlaanderen

Kerstwandelingen

Nog maar een paar weken en de kerstdagen staan voor de deur. Wat is er leuker dan nu al de feeërieke kerstsfeer op te snuiven aan de hand van een aantal leuke kerstwandelingen in combinatie met een gezellige kerstmarkt?   Sfeerverlichting , een ijspiste , glühwein of jeneverkraampjes spreken toch boekdelen.  Niks zaliger dan bij het invallen van de duisternis romantisch te genieten van een kerstwandeling en de Jingle Bells liederen.

In iedere gerespecteerde Vlaamse grootstad tref  je tegenwoordig een kerstmarkt. Talrijke gemeenten koppelen er zelfs een gezellige kerstwandeling aan vast. Ook menig wandelvereniging heeft iets met toverachtige verlichting- en kerstwandelingen.  En of ze immens populair zijn!

1939510_10204757284523577_2771034658336832158_n.jpg
Brugge Binnenste Buiten hult je langs de magie van de intieme binnenstad

Om het jullie allen wat makkelijker te maken bundelde we voor je 5 populaire West-Vlaamse kerstwandelingen op een rij. Wedden dat het kerstdiner na het lopen van één van deze tochten nog lekkerder zal smaken.  Aan allen een vrolijk kerstfeest!

Last Post- & Kerstverlichtingstocht

Dat deze tocht – vertrekkend uit mijn eigen thuisbasis Ieper – in de smaak valt bij het wandelpubliek bewijzen ieder jaar de talrijke deelnemers. De Ieperse centrumstraten zijn feeëriek verlicht en met kerstbomen en andere sfeerelementen versierd. Ook de kerstmarkt op de Grote Markt straalt één en al gezelligheid uit. De mooi verlichte Lakenhalle op de achtergrond geeft er een extra dimensie aan. Als toetje op het geheel is het bijwonen van de Last Post ceremonie onder de imposante Menenpoort een must.

Info:  www.nooitmoe.be –  Facebookpagina

Brugge Binnenste Buiten in Kerstsfeer

Brugge, het schone Venetië van het Noorden op een andere manier ontdekken kan tijdens deze tocht.  Je komt langs de mooiste monumentale plekjes van Brugge maar evenzeer voorbij minder gekende fraaie parken, smalle steegjes en Middeleeuwse woonwijken. Apotheose vormt Wintergloed, het nieuwe eindejaar concept en de kerstmarkt in het knusse centrum van Brugge.  De intieme binnenstad straalt extra magie uit, wanneer de gezellige kerstsfeer met duizenden lampjes , dennengeur, warme wafels en glühwein de toon zetten. In de historische binnenstad kan je een feeërieke lichtwandeling maken en voor de liefhebbers schaatsen op het Minnewater.

Info: www.brugsche-globetrotters.beFacebookpagina

20161229_145001-kopie.jpg
Het Kortrijkse Begijnhof

Kortrijk Feeëriek

Kerst en Nieuwjaar kenmerken zich traditioneel door opvallende lichtjes, rode en gouden accenten, kerstkransen, de meest uitbundige kerstversieringen en de gezelligheid van een authentieke kerstmarkt. Ook Kortrijk, stad aan de Leie dompelt zich dezer dagen feeëriek in het feestgedruis. Het Begijnhofpark, de Grote Markt en de Collegebrug, die in de volksmond ook wel de Swaffelbrug wordt genoemd, zijn slechts enkele van de gezellige plaatsen waar de wandelaars voorbijgaan.  Onderweg zorgen de organisatoren steevast voor een gratis hartversterkertje.

Info : http://www.wsk-marke.be –  Facebookpagina

Roeselen by Night

“ Roeselen by Night “ is de jongste telg binnen de familie van kerstwandelingen. Een ideale gelegenheid om de mooi verlichte en sfeervolle binnenstad van Roeselare en ook vele andere mooie plekjes van de Rodenbachstad zoals de Ronde Kom, de Kleine Bassin, het Geitepark en de Munt te verkennen. Het wielermuseum “ Koers “ is tussen het stappen door zeker en vast een bezoekje waard.

Info: www.wsvdecolliemolen.be

Oostende met Kerstlicht

Oostende met Kerstlicht… dit evenement is een aanrader voor elke wandelaar. Je geniet er van de duizenden lichtjes die van het Leopoldpark, de zeedijk, … een unieke belevenis maken. Vooral bij het invallen van de duisternis is die wandeling op zijn mooist.  De Kerstmarkt op het Wapenplein en de feeërieke winkelstraat maken het geheel compleet.  Onderweg zorgen de organisatoren voor een lekker fruitjenever.

Info: www.keignaerttrippers.be  –    Facebookpagina

OPGELET: Gezien de coronaproblematiek is het zeker aan te raden om je vooraf even te informeren. De vermelde wandelorganisaties gaan immers dit jaar niet door.

Tekst & foto’s Stefaan Bailleur

Lees eveneens:  Kortrijk gedompeld in een feeëriek feestgedruis

Volg ons eveneens verder op Instagram , Twitter en Facebook voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Kerstwandelingen
Geen tijd om nu te lezen? Pin deze afbeelding voor later.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.