2016, de geboorte van wandelverhaal

2016 was een jaar als geen ander.  België was niet langer de veilige haven, wel een land vol controversen die heel veel vragen opriep.  De aanslagen in het hart van Brussel en Europa , de vluchtelingencrisis , de Brexit, Trump for president  wekten beroering op. 

Op persoonlijk vlak was het een jaar van ups en downs, onzekerheden.  Enkele maanden terug vond ik een uitlaatklep in de geboorte van “ wandelverhaal “.  Een blog omtrent mijn reis- en wandelervaringen in binnen- en buitenland.   Voorzichtig aftastend  tracht ik mijn plaats te vinden in de blogwereld.  Laten we stellen met vallen en opstaan . Terugblikkend op mijn eerste “wandelverhalen”  , had ik het geluk enkele fantastische bestemmingen te ontdekken.  We leerden niet enkel de mooie kant van mijn eigenste Westhoek te achterhalen,  maar evenzeer unieke locaties buiten onze landsgrenzen.  Hieronder een klein overzicht van mijn wandelverhalen 2016!

MAART  –  weekend HOUFFALIZE

houff

Vakantiegevoel in eigen land kan zo zalig zijn. Houffalize en het natuurpark van de twee Ourthes hebben het allemaal. Volgens velen is het zelfs één van de mooiste regio’s van de Ardennen. Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d’Outh – letterlijk de kloof van de Ourthe – tref je een ideale vakantieplek om dagenlang te onthaasten.

MEI – weekend DE DOODE BEMDE

de-doode-bemde-neerijse-dorp-een-bijna-arcadisch-zicht1

Die drukke Brusselse Ring, fileleed … er is snel een excuus gevonden om de Groene Gordel rond onze hoofdstad niet te gaan verkennen. Tijd voor een ommekeer. Met enkele mooie lentedagen in zicht, laat ik me oog vallen op de Doode Bemde. Een verborgen pareltje natuurschoon in de vallei van de Dijle en IJse, waar ijsvogels toeven en bevers een habitat vinden. Achteraf rest ons één conclusie: zonde dat we hier nooit eerder kwamen.

JUNI/JULI –  PITZTAL (Oostenrijk)

dsc_0147-kopie
In juni nam ik deel aan de Muzikale wandeldagen in Pitztal georganiseerd door het Tourismusverband Pitztal. Heerlijk wandelen in de vallei van de Pitze , de Hoghsteiger en de Pitztal gletsjers.

AUGUSTUS –  HIKING JULIAN ALPS (Slovenië)

dsc_0053

Het pronkstuk van de Europese Alpen, een meesterwerk der natuur, of een stukje paradijs op aarde … woorden schieten me te kort om de machtige bergwereld van de Julische Alpen te omschrijven. In dit veelzijdig stukje Slovenië van grillige berglandschappen vind je oneindig veel wandelroutes, kan je een vleugje cultuur opsnuiven en traditionele gerechten proeven. Ja ik heb mijn hart verloren aan sLOVEnië.

SEPTEMBER –  MITTENKARTNER ( Oostenrijk)

SEPTEMBER –  DE GRIMM HEIMAT (Nord-Hessen)

p1-aussichtspunkt-schwalbenthal-c-naturpark-wm

Ga met me mee op wandelreis door het boeiende Hessen, het land waar de gebroeders Grimm 200 jaar geleden leefden en hun wereldberoemde sprookjes schreven. Het is een streek van mysterieuze oude diepe bossen, burchten, mooie dorpen met vakwerkhuisjes, kabbelende beekjes en rivieren in een golvend kleurig sprookjeslandschap.

OKTOBER – DAVOS (Graubünden)

davos1

Gruezi, allegra, buongiorno … de begroeting in het Zwitserse Graubünden is hartverwarmend. Vanuit Zurich neem ik samen met enkele andere reisjournalisten de Rhätische Bahn, de charmante rode bergtrein tot in Klosters-Davos. Een lange treinrit, die echter nooit verveelt. Van bocht naar bocht kronkelt de spoorbaan zich door een wisselend, adembenemend landschap. Kleine bergdorpjes om me heen, op de achtergrond het immense Prattigaudal waarlangs de Landquart rivier zich sierlijk slingert.

In die enkele maanden herontdekte ik tevens talrijke mooie plekjes in mijn eigenste Westhoek. Veelal tijdens georganiseerde wandelingen van wandelclubs aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen. De wandelverhalen zijn gebundeld in de categorie ” onderweg “.

Sporadisch verruimde ik mijn wandelwegen met een verkenning van de provinciale wandelroutes. Je weet wel, de gekende zeshoekige wandelborden die je via een lussentraject gans Vlaanderen leren kennen.

2017

In 2017 zet ik mijn zoektocht verder naar nieuwe wandelverhalen. Het vinden van een evenwicht tussen privé, werk en hobby staat bovenaan mijn bucketlist. Opnieuw de tijd nemen om te reizen en meer te wandelen.  Zou toch graag in het nieuwe jaar wat willen werken aan mijn gezondheid , streefdoel 1000km.  Hopelijk vind ik de tijd om op geregelde tijdstippen werk te maken van een nieuw reis- en wandelverhaal en dit met jullie allen te delen.

Op reisvlak zijn de eerste plannen reeds in wording. In april trek ik enkele dagen naar Texel, het grootste Nederlandse waddeneiland. Verder trek ik erop uit in het Franse Katharenland en het Pitztal. We kijken uit naar een wandelweekend langs de Mullerthal Trail.  Chillen aan een Grieks zwembad in combinatie met wandelen is gepland in het najaar. Dan gaat het naar Kos, het eiland van Hippocrates.  Voldoende stof om de wandelschoenen en de pen boven te halen.

Rest me nog om ieder van jullie te bedanken om telkens opnieuw mijn wandelverhalen te komen lezen. Zonder jullie zou ” wandelverhaal ” niet hetzelfde zijn. Al zijn de volgers op mijn sociale media nog niet in de mate om ermee uit te pakken, valt het op dat jullie trouwe lezers/volgers zijn. Mijn grootste wens is dat jullie allen een gezond en intens gelukkig 2017 mogen ervaren. Ik begroet jullie graag met een nieuw wandelverhaal.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.